Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Centrul Regional pentru Dezvoltare Durabilă şi Promovarea Turismului (CRDDPT) – Ţara Făgăraşului a fost organizată marți, 2 mai a.c., la Brașov. Au participat primarii din 34 de UAT-uri din județele Brașov și Sibiu, membri ai Asociației, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Şerban Todorică, şi Alina Szasz, manager public la Consiliul Judeţean Braşov, cea care reprezintă autoritatea publică judeţeană în această asociaţie. Pe ordinea de zi s-au aflat aprobarea raportului de activitate pe anul 2022, a situaţiilor financiare aferente anului trecut, a bugetului de venituri de cheltuieli pentru anul 2023 şi a planului de acţiuni prevăzute pentru acest an. Un subiect dezbătut în cadul întâlnirii s-a referit la  înfiinţarea Organizaţiei de Management a Destinaţiei (OMD) Ţara Făgăraşului.

  • „Ţelul exprimat la unison de primarii prezenţi la întrunire a fost acela de a constitui şi a operaţionaliza cât mai curând OMD-ul local, din care să facă parte autorităţile publice locale, organizaţiile nonguvernamentale şi operatorii privaţi – practic toţi actorii interesaţi şi implicaţi în promovarea şi dezvoltarea destinaţiei turistice Ţara Făgăraşului. Doar printr-un parteneriat public-privat viabil, creat pentru organizarea, gestionarea şi promovarea destinaţiei turistice Ţara Făgăraşului pot fi dezvoltate produse turistice complete şi competitive care să crească atractivitatea zonei şi să atragă o clientelă diversă”, a precizat Alina Szasz.

14 ani de funcționare pentru ADI ,,Țara Făgărașului“

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Centrul Regional pentru Dezvoltare Durabilă şi Promovarea Turismului (CRDDPT) – Ţara Făgăraşului a fost înființată în 2009, iar în prezent  Florin Ioani, primarul comunei Viştea, este președinte.

  • ,,Legislația privind înființarea și funcționarea OMD-urilor o așteptăm de mai mulți ani. Am discutat în AGA aceste probleme și modul în care putem promova Țara Făgărașului și dezvolta zona ca destinația turistică. Deja există în zonă un OMD înființat de comunele Părău, Comăna, Mândra, Șercaia și Hârseni. Avem două posibilități sau să aderăm la OMD-ul existent sau să înființăm unul nou. Am stabilit  ca termen o săptămână pentru a ne decide noi, toți membri asociației. Consider că trebuie să gândim în mod unitar  și să acționăm toate primăriile în aceeași direcție, pentru Țara Făgărașului. Putem accesa proiecte de dezvoltare a zonei prin OMD-uri din punct de vedere turistic. Județul Brașov optează pentru înființarea a două OMD-uri, unul regional, pe toată Transilvania, și unul local. Noi vom înființa unul local, pe Țara Făgărașului, în care vom atrage mediul public și mediul privat, agenții economici din turism“ a spus Florin Ioani, președintele Asociației ,,Țara Făgărașului“

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here