Când s-a anunțat proiectul ,,România educată“, ca fiind ,,un proiect de țară autentic“ dascălii, elevii și părinții acestora sperau să fie salvat  sistemul de învățământ. Mai ales că proiectul a stat în durerile facerii vreo 7  ani și era  singura acțiune a președintelui dascăl pentru români. Să nu uităm că în ultimii 32 de ani  puterea politică a înscăunat peste 30 de miniștri ai Educației, majoritatea străini de competențele acestui domeniu, fapt ce a dus la dezastrul de astăzi din Învățământ. Ca să nu mai adăugăm că Educația a fost  cel mai politizat domeniu, numirile pe funcții fiind dictate de politicienii puterii. Au ajuns în fața claselor de elevi cadre didactice fără pregătire de specialitate sau   suplinitorii care  nu au capacitatea intelectuală de a forma generații de elevi, mai degragă le perturbă educația.

      Este  dovedit că proiectul de suflet al președintelui înseamnă un eșec total. L-a predat consilierei proprii pe care a proțăpit-o în scaunul de ministru al Educației. Astfel ca el să facă turul mapamondului în anii rămași din mandat pe banii românilor, deloc puțini. Doar în luna martie a cheltuit pentru pretențiile familiei prezidențiale 3 milioane de euro din banii țării.

      Și uite așa, bugetarul de lux a uitat întrutotul de ,,România educată“. Dar se pare că proiectul i-a inspirat pe pesediști, care-l folosesc ca o rampă de prezentare a campaniei electorale  în școli. Acolo unde acțiunile politice nu-și au locul sub niciun chip. Tinerii din PSD, la fel ca și cei ,,școliți“ în vechiul partid stat, nu mai țin cont de legi și au dat iama în unitățile școlare cu educația la purtător.

     La Făgăraș, au aterizat cu autobuzul ,,României educate“ la Școala Gimnazială ,,Ovid Densușianu“ acolo unde este directoare un consilier local, nimeni altul decât un pion al mașinii de vot a primarului PSD. Tocmai de aceea s-a purces aici pentru  a le preda elevilor din metehnele PSD la orele de matematică sau de română.

    Cât de veselă și bine dispusă apare dăscălița PSD Aldea în autobuz! O voioșie  similară cu aceea în care  dansează pe ritm de manele la o întrunire la fel de ,,educată“ a tinerilor TSD într-un hotel de pe Valea Prahovei, la Sinaia. Nu e singura dăscăliță ce și-a urcat elevii în acest autobuz. I-a luat exemplu și colega ei Mija care și-a organizat ora în același autobuz-caravană.

    Le-a însoțit și viceprimarul Făgărașului, Cosmin Știrbu, dar nu la vreo oră de curs, deși ar avea nevoie, ci la poza de grup. Pentru el chiar nu mai conta că se află în timpul programului de lucru, acela pentru care este plătit din banii făgărășenilor cu 11.440 lei/lună. Poate pentru că șeful lui, primarul, s-a proțăpit recent  în fruntea organizației locale PSD.

   După aceste ore de educație PSD, acești  elevi vor trece testul PISA, acela care ne  arată gradul de analfabetism fucțional în școlile românești.  Au invadat rețelele de socializare cu postări de la vestitele ore de educație din autobuzul PSD! Mare acțiune, mari rezultate! Nu putem   spune  decât ,,Mulțumim partidului!“  (Lucia BAKI)    

Câteva fotografii:  

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here