FOTO edupedu.ro
Pentru admiterea la liceu 2023, testările de limbă străină și probele de aptitudini pentru liceele vocaționale încep miercuri, 17 mai, și durează până pe 19 mai, conform calendarului oficial, arată edupedu.ro.
Numele elevilor de clasa a VIII-a care participă la aceste probe, pentru admiterea la liceu 2023, vor fi anonimizate, potrivit unui document trimis de Ministerul Educației către inspectoratele școlare.

Elevii vor da testările conform programărilor stabilite la nivel de județ, fără ca evaluarea lor să fie afectată de greva de avertisment a profesorilor, planificată între orele 11 și 13.

Inspectorul școlar general din județul Botoșani, Bogdan Suruciuc, a declarat pentru edupedu.ro că procesul educațional se întrerupe de pe 22 mai, când începe greva generală.

Pe data de 22 mai vor fi comunicate rezultatele. Conform documentului semnat de secretarul de stat Florian Lixandru, numele și prenumele elevilor vor fi anonimizate:

„Comisiile de admitere din centrele stabilite de comisia de admitere județeană/a municipiului Bucureşti pentru organizarea probelor de aptitudini/probelor de verificare a cunostintelor de limbă modernă sau maternă vor informa candidații că datele personale: numele, initiala/initalele tatălui si prenumele vor fi publicate în formă anonimizată (coduri).”

Candidații primesc codurile la susținerea probei, după cum informează Ministerul Educației: „Codurile candidaților participanți la probele de aptitudini/probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă sunt alocate de către comisiile de admitere din centrele menționate, conform unui algoritm stabilit de către acestea și sunt distribuite candidaților, pe bază de semnătură, la susținerea probei.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here