La Veneția de Jos s-a desfășurat sâmbătă, 3 iunie a.c., începând cu ora 9.00,  o amplă acțiune dedicată copiilor. Organizatorii au vrut ca manifestarea să acopere competențele deprinderii copiilor cu acțiunile în aer liber, de aceea au intitulat-o ,,Crosul copiilor”. Evenimentul a fost organizat de către ACS ,,Adventure Veneția” în parteneriat cu Primăria Comunei Părău, iar sponsori au fost Asociația de Caritate din Armata României ,,Camarazii”, Apemin Zizin, Betty Ice și Asociația ,,Mersi Protect”. Au participat copii și elevi de la școlile din comună, Colegiul Național ,,Radu Negru” Făgăraș, Colegiul Național ,,Doamna Stanca” Făgăraș, Zărnești și alte localități din Țara Făgărașului. Deși câteva picături de ploaie le-au dat emoții la început organizatorilor, vremea și-a revenit, iar copiii au fost entuziasmați și angrenați în activitate.

  •  ,,Scopul acestei acțiuni a fost promovarea activităților sportive și distractive în mediul rural, pentru ca copiii să învețe să-și petreacă timpul într-un mod cât mai util și sănătos. În acest concurs au fost înscriși 120 de copii din Veneția de Jos, Veneția de Sus, Părău, Grid, Comăna, Vad, Făgăraș. Fiecare copil a participat pe trasee diferite stabilite de organizatori incluzând toate categoriile de vârstă. Avem copii de la clasa pregătitoare și până la clasa a XII-a. Cel mai tânăr concurent a fost în vârstă de 5 ani. Probele s-au adresat tuturor copiilor dornici de mișcare, respectând condițiile impuse de organizatori” a spus Romică Chiriac, președintele ACS ,,Adventure Veneția”.

Nu au lipsit încurajările de pe margine ale familiilor și prietenilor celor înscriși în competiție. De la fluierul de start și până spre final au predominat entuziasmul și voia bună. (Ștefan BOTORAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here