Inspectorii de muncă au aplicat, pe parcursul lunii mai,  amenzi în valoare de 151.500 lei, pentru neregulile constatate atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă. Inspectorii de muncă au realizat  un număr de 195 controale, fiind depistate 10 persoane care desfășurau muncă nedeclarată pentru care un număr de 4 angajatori au fost sanctionați cu amenzi în valoare totală de 80.000 lei.

  •   Pentru primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, au fost sancţionaţi 3 angajatori, identificându-se 5 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare. S-au aplicat 3 amenzi contravenţionale în valoare totală de 80.000 lei
  •   Pentru primirea la muncă a persoanelor fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii a fost sancţionat 2 angajatori, identificându-se 5 persoane în această situație. S-au apliact  2 avertismente scrise.
  • În ceea ce priveşte  completarea si transmiterea REVISAL  au fost efectuate un număr de 189 controale, în urma cărora a fost aplicat 1 avertisment scris.

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 28.500 lei.
Tot în luna mai, în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii au efectuat un număr de 97 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr de 32 angajatori cu amenzi în valoare de 43.000 lei si 34 de avertismente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here