În perioada aprilie 2023-ianuarie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov desfășoară activități în cadrul Proiectului de prevenire a criminalității informatice Siguranța online.

Creșterea exponențială a numărului și rolului dispozitivelor de accesare a internetului, a dus implicit la creșterea numărului de utilizatori și funcționalităților pe care le oferă digitalizarea în viața de zi cu zi. Criminalitatea informatică îmbracă forme multiple, de la atacurile cibernetice prin intermediul programelor de tip malware, la fraudele cu mijloace electronice de plată, înșelăciunilor prin intermediul platformelor on-line sau exploatarea sexuală a minorilor pe internet. Atacurile de tip malware-ransomware, furt de date, trojeni bancari sunt prezente în mediul virtual și vizează o paletă tot mai largă de tipuri de utilizatori atât în rândul instituțiilor, cât și al utilizatorilor individuali. Atacurile malware au loc prin dispozitive mobile de accesare a internetului.

,,Vă facem cunoscut faptul că prin accesarea site-ului sigurantaonline.ro, beneficiați de instrumente complexe de gestionare a datelor cu caracter personal, de măsuri de siguranță destinate minorilor în mediul on-line, informații utile pentru a nu deveni victime ale fraudelor din mediul virtual, etc.“ informează IJP Brașov.

IJP Brașov recomandă:

  • pentru a detecta și elimina programele de tip malware în timp real trebuie să vă instalați un program antivirus;
  •  pentru a inspecta traficul de pe paginile web, e-mailuri și aplicații, este indicat să vă instalați o aplicație de tip firewall;
  •  pentru a detecta vulnerabilități existente, este indicat să vă actualizați aplicațiile și sistemele de operare;
  •  pentru a preveni instalarea de programe malware, este bine să vă dezactivați operațiunea automată a cripturilor pe site-uri web;
  •  pentru a le restabili datele  în cazul unei infecții reușite cu malware, este bine să vă faceți copii de siguranță;
  •  pentru detectarea programelor malware, folosiți instrumente avansate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here