FOTO ProTV

O expresie al cărei sens trebuia explicat la proba de Limba română a examenului de bacalaureat avea luni la prânz cele mai multe căutări pe dexonline.

Conform paginii de Facebook a site-ului dexonline, unele căutări erau înainte de ora 10, deci când elevii erau în sala de examen, iar câteva chiar înainte de ora 6, în condițiile în care examenul a început la ora 9.00, iar subiectele au devenit publice mult mai târziu, potrivit News.

La profilul real – filiera tehnologică, prima cerinţă la subiectul 1 la Limba română a fost ca elevii să indice, dintr-un fragment al lucrării lui George Călinescu ”Ion Creangă. Viaţa şi Opera”, sensul secvenţei ”de bună seamă”.

Conform paginii de Facebook a site-ului Dexonline, până la ora 12.45, această expresie a fost cea mai căutată, înregistrând 771 de căutări.

”Oare ce s-o fi dat la bac? Editare ulterioară: am verificat logurile şi aproape 100 dintre căutările lui „de bună seamă” au fost înainte de ora 10 (inclusiv câteva înainte de ora 6)! Asta în condiţiile în care în medie, în ultima lună, a fost o singură căutare pe zi pentru această sintagmă!”, au scris reprezentanţii site-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here