FOTO Economedia

Facilitățile fiscale din IT, construcții și agricultură vor începe să fie eliminate treptat, în două etape, la 1 septembrie și 1 ianuarie, afirmă surse guvernamentale. Totodată, Guvernul vrea ca toți cetățenii să plătească contribuții de asigurări sociale de sănătate și să nu mai existe scutiri.

Angajații din IT sunt scutiți de plata impozitului pe venit, în timp ce angajații din agricultură, industria alimentară și construcții sunt scutiți de plata impozitului pe venit și a contribuției sociale la sănătate, alături de contribuția la pensiile private. În paralel, în construcții trebuie asigurat un salariu minim brut de 4.000 de lei.

Amintim că noul ministru al Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat în această săptămână la Digi24 că va propune coaliției eliminarea unor facilități fiscale de la 1 septembrie, pentru a acoperi noile cheltuieli. Boloș a mai spus că nu se poate discuta de o categorie de beneficiari de facilități fiscale care să fie tratată distinct de o alta.

„Sunt două categorii de facilități fiscale, unele care pot produce efecte de la 1 septembrie, aici discutăm de cele legate de consum și venituri. Le-am împărțit tocmai în acest fel facilitățile fiscale și impactul lor – cele cu intrare în vigoare de la 1 septembrie și apoi al doilea set – cu intrare în vigoare de la 1 ianuarie. Este un proces de consolidare fiscal bugetară foarte important pentru România”, a declarat Marcel Boloș, fără a detalia la care facilități fiscale face referire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here