Foto: Salvamont Brașov

Traseul turistic de pe Muchia Scoarța din Munții Făgăraș a fost remarcat de salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Brașov împreună cu Asociația Montană Carpați-Făgăraș sâmbătă, 8 iulie a.c.   Traseul pleacă din localitatea Recea spre mănăstirea Berivoi, unde este drum asfaltat, iar apoi se continuă,  cca.2 km, l  pe un drum forestier, se trece pârăul Berivoi și de acolo se merge pe o  potecă. Traseul marcat  urcă pe piciorul Bătrân,se trece  o pădure de fag și pin, până la golul alpin, unde este  creasta principală a Scoareței. Aici se află refugiul Scoarța, iar în dreapta lui vârful Berevoescu Mare și creasta principală.

Acțiuni de patrulare
Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Brașov desfășoară zilnic  acțiuni de patrulare   pe traseele turistice din județul Brașov pentru siguranța turiștilor.  În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 29 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor. Cinci dintre apeluri au fost date pentru  Salvamont Județul Brașov.
  • ,,În cazul acestor intervenții au fost salvate 51 de persoane, dintre acestea 2 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital. S-au primit 52 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană“ comunică Salvamont Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here