Proiectul privind înființarea rețelei de gaz metan în satul Rucăr a fost aprobat recent de Ministerul Dezvoltării prin programul ,,Anghel Saligny“, secțiunea Gaz metan. Valoarea investiției este de 3 milioane de euro, comuna Viștea fiind lider de proiect.

,,Am fost anunțați că proiectul nostru a fost aprobat și finanțat prin programul ,,Anghel Saligny“, comuna Viștea fiind lider de proiect, iar secundar comuna Ucea cu  satul Feldioara. Proiectul a fost depus anul trecut, urmează să semnăm contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării. Ne-am asociat cu comuna Ucea, satul Feldioara, pentru a îndeplini condițiile impuse prin programul de finanțare“ a spus Florin Ioani, primarul comunei Viștea.

450 de abonați

Alimentarea cu gaz metan va fi realizată de la magistrala ce leagă combinatul chimic Victoria cu localitatea Noul Român.

  • ,,Prin proiect avem instalarea unui SRM care va fi amplasat între localitățile Noul Român și Feldioara și va face legătura cu magistrala. Este cuprinsă rețeaua de distribuție din cele două sate și branșamentele de la fiecare gospodărie“ a adăugat primarul Florin Ioani.

Din cele două localități vor fi 450 de abonați care se pot lega la noua rețea de gaz metan ce urmează a se înființa. Viitorii abonați vor plăti doar rețeaua interioară, branșamentul fiind gratuit, asigurat prin proiect.

  • ,,Pentru a semna contractul de finanțare suntem obligați să avem autorizația de construire ce este eliberată de CJ Brașov. În prezent suntem la etapa de obținere a avizelor, după care ne va fi eliberată autorizația. Preconizăm ca în perioada următoare să obținem autorizația de construire, să semnăm contractul de finanțare, iar până la sfârșitul acestui an să începem lucrările. Oricum în 2024 cele două sate vor avea gaz metan“ a completat Florin Ioani, primarul comunei Viștea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here