Dan Puric va conferenția la ,,Zilele Rezistenței“ de la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus sâmbătă, 22 iulie, începând cu ora 17.00.  Cea de-a 13-a ediție a Zilelor Rezistenței se desfășoară  în intervalul 21-23 iulie 2023, la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, tema centrală a acestei ediții fiind ,,Centenarul Ion Gavrilă Ogoranu“.

Programul manifestărilor

Vineri 21 iulie

9,00: Drumeție motană pe Valea Sâmbetei, la chilia Părintelui Arsenie Boca

16,00-19,00: Proiecții de film: Glasul care strigă în pustiu“, regia pr. Ciprian Mega, și ,,Origine nesănătoasă“, regia Claudiu Cristian Prisecaru.

Sâmbătă 22 iulie

9,30-10,00: Vernisarea expoziției în holul Academiei Ortodoxe.

10,00-13,00 : Simpozionul Centenar Ion Gavrilă Ogoranu. Partea I (Comunicări șltiințifice. Prezentări de carte. Momente artistice)

13-14,30: Pauză de masă

14,30-16,30: Simpozionul Centenar Ion Gavrilă Ogoranu. Partea II (Comunicări șltiințifice. Prezentări de carte. Momente artistice)

17,00 : Conferință-omagiu: Dan Puric – “Rezistența lor, dăinuirea noastră”

21,00: Reuniune; socializare; cântece.

Duminică 23 iulie

9,00-11,00: Participare la Sf. Liturgie (Paraclisul Mănăstirii Brâncoveanu)

11,30-13,30: Comemorarea luptătorilor în Rezistența anticomunistă din Țara Făgărașului (Crucea partizanilor). Slujba parastasului. Luări de cuvânt. Apelul celor căzuți. Imnul luptătorilor.

 

2 COMENTARII

  1. Mare păcat ca la o așa importantă comemorare a acestor eroi ai neamului pe care îi ținea în momentele grele speranța de mai bine pt popor ,speranță intretinută de credința lor ,de patriotismul lor ,de visul lor că americani vor veni și ne vor ajuta să ne eliberăm de jugul rusesc ce a adus aici cancerul comunismului avem un invitat precum rusofilul declarat Dan Puric un antiamerican ce va avea aici un discurs !Se vor întoarce eroi in mormânt când ei ce au luptat și au așteptat cu speranță ajutorul occidentului și al SUA pt eliberarea țari să fie pomeniți azi când ne aflăm in sfârsit in UE și NATO de un rusofoni ce face temenele Kremlinului !Organizatori cunosc istoria luptei organizate de făgărășeni în munți și scopul ei ?Cum să vi cu rusofoni la eveniment !!!Rușine !Rușine ! Rușine !

  2. Nu-i surprinzător din moment ce evenimentul este organizat de clerici,e binecunoscut conservatorismul acestora,iar Dan Puric propovăduiește naționalismul cu puternice accente fundamentalist-ortodoxe,deschiderea României către Vest nu e văzută cu ochi buni de ,,talibanii” ortodoxiei mioritice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here