Guvernul ar intenționa să crească salariul minim brut la 3.300 de lei – declară surse politice pentru Știrile PRO TV. Măsura ar putea intra în vigoare de la 1 septembrie, la pachet cu majorarea unor taxe pentru unele salarii, inclusiv la TVA pentru sectoarele HoReCa.

De la 3000 de lei brut, salariul minim ar urma să ajungă la 3300 de lei brut. Majorarea ar putea intra în vigoare de la 1 septembrie, spun surse politice citate de Știrile PRO TV. Separat, pentru angajații din Construcții, salariul minim brut ar urma să ajungă, de la 4000 de lei brut – cât este acum – la 4500 de lei brut, iar pentru muncitorii din acest domeniu se vor plăti din nou contribuții pentru Sănătate și Pensii.

Și angajații din agricultură vor plăti contribuția de Sănătate și Pensii.

Se pregătesc, la pachet, creșteri de taxe, pentru a acoperi „golurile” invocate în ultimele luni de guvernanți la Bugetul statului.

Între variantele analizate de Cabinetul Ciolacu: creșterea accizei la motorină cu 10 bani pe litru de la 1 septembrie și o taxare a dulciurilor, alcoolului și a tutunului.

Se ia în calcul și ca Taxa pe Valoarea Adăugată să rămână de 9% pentru alimente și medicamente, dar pentru celelalte produse și servicii TVA să crească până la 19%.

De asemenea, pe lista scenariilor analizate s-ar mai afla și introducerea unui impozit suplimentar pentru cei care dețin proprietăți mai scumpe de 500.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here