FOTO: biziday.ro

Administrația Națională de Meteorologie a emis azi o avertizare de Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă începând cu ora 10:00, până la ora 2:00. În cea mai mare parte a țării vor fi intensificări ale vântului (rafale de 55-70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale (în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat peste 30-40 l/mp).

În același interval, este în vigoare și un Cod Portocaliu de vijelii puternice, în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei și în cea mai mare parte a Transilvaniei și a Moldovei.  Se vor manifesta intensificări ale vântului (rafale de 70-90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. În intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și izolat peste 50-60 l/mp, îndeosebi în Transilvania și Moldova.

Reamintim că azi e în vigoare și o avertizare de Cod Roșu de caniculă și disconfort termic accentuat, în București și județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, vestul județului Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here