Vremea se răcește considerabil de la o zi la alta. Dacă până miercuri au fost maxime de peste 30 de grade sau chiar 40 în unele zone ale țării, temperaturile scad joi la 22-28 de grade Celsius. România a intrat sub influența unui val de aer polar, spun meteorologii.

Răcirea vremii va fi resimțită pe parcursul zilei de joi. De vineri, se mai încălzește ușor, dar vor fi tot temperaturi sub 30 de grade. În weekend însă va fi din nou cald.

Două zile mai răcoroase, apoi din nou caniculă

Potrivit meteorologilor, masa de aer fierbinte se retrage către sud-estul țării și se resimt schimbări de temperatură, din cauza unui val de aer polar care a pătruns în țară.

„Aerul polar care pătrunde dinspre Europa Centrală va cuprinde întreaga țară și vom ajunge la o vreme răcoroasă, temperaturi și cu 10-15 grade mai coborâte. 17-19 grade prin Transilvania, Maramureș, 27-28 grade prin sud”, a spus Mihai Huştiu, meteorolog ANM, miercuri, la Antena 3.

Vremea va începe să se încălzească sâmbătă, iar duminică deja sunt așteptate maxime de peste 35 de grade în sudul Olteniei și Munteniei.

La începutul săptămânii viitoare. Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, dar nu se vor atinge extremele din ultimele zile. De asemenea, șansele de furtuni vor crește, în special în jumătatea nordică a țării.

O încălzire mai puternică este posibilă în a doua jumătate a săptămânii. Câteva modele de prognoză estimează din nou temperaturi de 40-42 de grade, dar majoritatea prognozează maxime mai moderate.

Prognoza ANM pe două săptămâni, până în 6 august

Vremea în Transilvania

În 27 iulie se va răci accentuat. Media regională a maximelor va coborî la 20-22 de grade, însă până la finalul săptămânii se va încălzi și se vor atinge maxime în jurul a 28 de grade.

Pentru a doua săptămână a intervalului sunt prognozate maxime în general apropiate de normalul climatologic, cuprinse în general între 27 și 29 de grade. Media minimelor termice va fi de 14-17 grade în primele nopți. Apoi, ca și în cazul regimului diurn, se va înregistra o scădere semnificativă în 28 și 29 iulie, când se vor atinge valori de 10 grade. Pentru a doua parte a intervalului sunt estimate valori în jurul a 14 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here