În perioada 28-30 iulie a.c. se desfășoară, la Făgăraș cea de-a IV-a ediție a festivalului motocicliștilor Bike Fest. Evenimentul este organizat, în fiecare an, de ,,Rezistența Făgăraș” prin intermediul căreia lucrurile adevărate, senzațiile tari și muzica de calitate pot fi trăite de pasionații motocicletelor și ai muzicii rock. Festivalul se desfășoară pe Dealul Galațiului, o locație foarte mult agreată de către motocicliștii care vin din toată țara, iar peisajul este în ton cu concertele rock, paradele moto și concursurile. Organizatorii au pregătit o serie de activități care să fie pe placul tuturor: paradă moto, concursuri, zona food and drinks, zona hamace, zona camping dotată cu toalete și dușuri. Bineînțeles, concertele rock au fost la mare înălțime. Fanii festivalului veniți din întreaga țară dar și făgărășenii pasionați de muzică rock i-au putut urmări pe Dirty Shirt, Compact (Paul Ciuci), White Mahala, An Theos, Scarlet Aura, Bucium, Masterpiece și The Rock.

  • ,,Este deja o tradiție iar anul acesta festivalul s-a desfășurat în perioada 28-30 iulie. Suntem la cea de-a patra ediție la care au participat 1000 de motocicliști iubitori ai muzicii rock-folk. Scopul acestui eveniment este, în primul rând, promovarea motociclismului, apoi buna dispoziție, relaxarea și combinația cu muzica rock. Un alt aspect al festivalului Bike Fest este promovarea tinerilor debutanți pe scena autohtonă a muzicii rock” a spus Laurențiu Răzvaniu, unul dintre organizatorii evenimentului.

Trupele care au evoluat pe scena Bike Fest Făgăraș au venit cu multe elemente originale, improvizații de calitate și un sound special.

  • Masterpiece este cea mai bună trupă tribut Metallica din România. Formația s-a regrupat după plecarea în străinătate a vocalistului Andy Ghost, vocea principală a fost preluată de către chitaristul Szabi Vincze. Ceilalți membri ai trupei sunt Marius- chitară/backing vocal, Zoli- chitară bas/backing vocal și Gabi la tobe. Dirty Shirt este o formație înființată în anul 1995, în orășelul Seini din Maramureș. Este considerată una dintre cele mai bune și originale apariții în fenomenul rock autohton care promovează un stil cu variate combinații între metal-industrial-hardcore, la care se mai adaugă elemente preluate din folclorul românesc, funk, electro, progressive, muzică clasică. O altă latură originală o reprezintă versurile formației în diverse limbi- engleză, română, franceză, sârbă și maghiară. Membrii trupei sunt: Dan ,,Rini” Crăciun la voce, Robert Rusz- voce, Mihai Tivadar la chitară, clape, Pal Novelli- bas, Vlad ,,X” Țoca la tobe, Dan Petean la chitară și Cosmin Nechita la vioară.
  • White Mahala este o formație românească de muzică folk care a fost fondată în anul 2014 de actorul Ovidiu Niculescu împreună cu Daniel Nicolae la keyboard, Silviu Enache la chitară și Doru Cincă la tobe.
  • Scarlet Aura este o formație românească de heavy metal și muzică rock din București. Bucium este o trupă rock cu influențe folk, ambiental și metal simfonic, cu două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce. Această formație este un produs cultural care îmbină legendele și basmele românești cu o muzică care se dorește a fi spirituală. Andi Dumitrescu spunea în diferite interviuri că ascultătorii pot regăsi puritatea copilăriei în care se ascultă basme și se explorează un univers fantastic.
  • The Rock este o trupă bine cunoscută ca tribut AC/DC cu făgărășeanul Daniel Ignat solist vocal.
  • O altă trupă interesantă care a evoluat pe scena Bike Fest Făgăraș de anul acesta sunt bucureștenii de la An Theos. ,,Abordăm un epic-folk-metal, o combinație între muzica folclorică românească și mai multe genuri de metal. Trupa a luat ființă în anul 2010 și avem deja 13 ani de activitate, dacă punem în balanță și perioada de pandemie. Avem trei albume la activ, concerte atât în țară cât și în străinătate, toate culminând în anul 2018 cu locul III la Wacken Metal Bettel care s-a desfășurat în Germania și este unul dintre cele mai mari festivaluri de heavy-metal din Europa la ora actuală. Suntem foarte bucuroși că, în sfârșit, am reușit să ajungem la ,,Rezistența Făgăraș”, un festival cu oameni faini, organizat de oameni inimoși, într-o locație minunată. Avem patru voci de fapt, două feminine, două masculine, două chitare ritm și solo, apoi chitară bass, tobe, tobe și clape. Trupa este compusă din Loredana Butnaru- voce, Lorena Mitoi- voce și clapă, Andrei Dragoș- voce, Cătălin Ungureanu la bas, Alex Mocanu la chitară solo, Matei Crăciunescu la tobe și Vlad Pleșuvu- chitară ritm și eu. Ne inspirăm din folclorul românesc și abordăm toate zonele țării” a spus Florin Costăchiță, solistul trupei. Bike Fest- Rezistența Făgăraș, este un eveniment care promovează calitatea într-o societate intoxicată de manele și kitschuri. Bike Fest reprezintă un autentic eveniment cultural care se impune în mediul făgărășean. (Ștefan BOTORAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here