Preotul Doru Fuciu de la Parohia ,,Nașterea Maicii Domnului“ din Cremona, originar din Victoria, a decedat în  dimineața de 29 iulie 2023, după ce starea sa de sănătate s-a înrăutățit în mod brusc, ceea ce a condus la internarea acestuia într-un spital din Milano. Părintele Fuciu, în vârstă de 53 de ani, era căsătorit și avea o fetiță, Teofana, în vârstă de 14 ani.

  • ,,Cu părintească durere, aducem la cunoștință că, în dimineața zilei de 29 iulie a.c., fiul episcopiei noastre și fratele nostru împreună-slujitor, Preotul Doru Fuciu, de la Parohia „Nașterea Maicii Domnului”, din Cremona, a trecut la Domnul după o grea suferință. Împreună cu Preasfințitul Părinte Arhiereu Vicar Atanasie de Bogdania, cu clericii, monahii și credincioșii episcopiei noastre, ne rugăm pentru iertarea păcatelor și pentru veșnica odihnă a sufletului Părintelui Doru, precum și pentru mângâierea și întărirea Preotesei Viorica și a fiicei Teofana, în aceste momente de grea încercare. Condoleanțele noastre întregii familii îndoliate și credincioșilor parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Cremona“ a fost anunțul  Episcopului Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Conform rotilianul.com, rămășițele pământești ale părintelui Doru Fuciu vor fi duse la biserica din via Litta a Borgo Loreto la data de 31 iulie, slujba de înmormântare va fi oficiată de PS Siluan, episcopul Diecezei Ortodoxe Române din Italia. De asemenea, la ceremonie va fi prezent și don Federico Celini, responsabilul pentru Ecumenism și dialogul interreligios al Diecezei.

Pr Doru Fuciu era din Victoria

Pr. Doru Fuciu s-a născut în orașul Victoria, Județul Brașov, în ziua de 30 August 1970. A absolvit școala generală și liceul, în orașul natal, urmând ulterior cursurile facultății de teologie ortodoxă la Sibiu, obținând licența în teologie pastorală în anul 1996. Se căsătorește în anul 1999, la Victoria, cu viitoarea preoteasă Viorica Mândrea (devenită Fuciu). În același an, se stabilește în Italia, la Roma, unde este hirotesit pe seama parohiei „Sf. Ioan Casian”, de către ÎPS Părinte Mitropolit Iosif. Este hirotonit diacon, în anul 2001, pe seama Parohiei „Înălțarea Sfintei Cruci” din Torino (II), iar ulterior este hirotonit preot, de către PS Părinte Episcop Siluan, în anul 2002, când este și înființată parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Cremona, unde va sluji  până la sfârșitul vieții. În anul 2009 se naște Teofana, unica fiică. În anul 2013, prin efortul Pr. Doru Fuciu, comunitatea parohială achiziționează o biserică catolică, în orașul Cremona, care va fi ulterior reamenajată în totalitate, conform tradiției ortodoxe. În anul 2016, are loc slujba de târnosire a noii biserici din Cremona, în prezența ÎPS Părinte Mitropolit Iosif de la Paris, a ÎPS Părinte Mitropolit Laurențiu, al Ardealului, a PS Părinte Episcop Siluan al Italiei și a PS Părinte Episcop Visarion al Tulcii. De-a lungul slujirii sale preoțești la Cremona, Pr. Doru Fuciu s-a distins printr-un deosebit spirit misionar, parohia pe care a păstorit-o fiind cea în care s-au format, de-a lungul timpului, mai mulți clerici, care au înființat la rândul lor, noi parohii și filii, dar și prin activități social – filantropice, prin numeroase programe culturale și catehetice, dar mai cu seamă prin dragostea pentru slujire.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here