Grădina Castelului Brâncovenesc de la Sâmbăta de Sus a prins viață în zilele de 26 și 27 august a.c. Într-un ambient ce te-a dus cu gândul cu sute de ani în urmă, s-a organizat un festival denumit simbolic ,,Fiii Brâncovenilor“. Este proiectul Primăriei și CL Sâmbăta de Sus, finanțat de CJ Brașov.

Sâmbătă, 26 august, programul a început  la ora 15.00 cu muzică populară interpretată de artiști locali. Publicul a asistat la spectacol de la ,,tribuna“ amenajată cu baloți de paie. În spațiul generos al grădinii, începând cu ora 17.00, audiența s-a bucurat de  un spectacol de dresaj cabalin cu Georgiana Neselan și caii de la Herghelia de lipițani de la Sâmbăta de Jos. Spectacolul lipițanilor a fost cel mai potrivit cu locul ales pentru sărbătoare. A urmat muzică folk, pe scenă urcând artiști ai acestui gen de muzică, apoi  Piticu, Florin Chilian, N&D. Seara s-a încheiat cu  foc de artificii.

  • ,,Este prima sărbătoare după mulți ani organizată la Sâmbăta de Sus. Am ales această denumire pentru că noi suntem urmași ai Brâncovenilor, fiii al Brâncovenilor. Am reușit să amenajăm grădina castelului, să eliminăm bălăriile și să organizăm aici acest eveniment pentru a pune în valoare castelul. Am construit scena care va rămne montată în grădină“ a spus primarul comunei Sâmbăta de Sus, Nicolae Morariu.

În prima zi a festivalului a fost prezent și președintele CJ Brașov, Șerban Todorică. A ținut să participle la eveniment Liviu Cocoș, fiu al satului, vicepreședinte al PNL Brașov.

  •  ,,Vin în Țara Făgărașului ori de câte ori am ocazia. Iubesc Țara Făgărașului și pe oamenii de aici care sunt speciali. Am fost acum câteva zile la castelul brâncovenesc de la Sâmbăta de Sus, erau bălări în grădină, locul nu era plăcut, dar astăzi când am revenit m-am șocat, parcă era alt loc, totul bine amenajat, frumos. Aici sunt oameni dedicați, harnici și responsabili. Așa ar trebui să fie oricare dintre noi. Mă bucur să mă aflu aici, în Țara Făgărașului“ a spus Șerban Todorică, președintele CJ Brașov.

Duminică, 27 august, a fost ziua dedicată  folclorului. Au urcat  pe scenă Georgiana Pătrunjel, Gheorghe Sorea, Ceata Făgărașului, Ioana Bogza, Cătălin Lăcătuș și au dansat artiștii de la  ansamblul Făgărașul. Invitat special a fost  Robert Târnăveanu. Seara însă s-a încheiat cu un concert al trupei italiene Ciro de Luca. (Lucia BAKI)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here