FOTO: Libertatea

Firme precum Flagas, Criana Gas, Dolchimex, Dolgas și Rombeer Crîngașu au vândut gaz, motorină și benzină pentru 35 de primării. 10 sunt PNL, 25 sunt PSD, arată Libertatea. Contractele sunt în număr de 386 – doar direct cu primăriile, dar la acest număr se adaugă și alte câteva sute cu instituții din subordinea lor, precum școli și spitale. Cum se împart ele?

Ionuț Doldurea deține șase firme, între care și Flagas SRL, firma a cărei stație GPL a explodat sâmbătă seară. La trei dintre ele este acționar: MOTBEN SRL, CRIANA GAS SRL și DOLCHIMEX SRL, conform Termene.ro.

La celelalte trei, Flagas SRL, Dolmo Giovanni & Sorin SRL și ROMBEER Cringasu SRL, este și administrator. Toate se ocupă cu transportul carburanților și aproape toate au contracte cu primării din țară. Ionuț Doldurea este unul dintre copiii primarului din Caracal, Ion Doldurea, care recent a anunțat că se autosuspendă din PSD, după declarațiile despre pompierii răniți în explozia de la Crevedia.

Sute de contracte cu autoritățile locale are și al doilea copil al familiei

Cristian Marian Doldurea, al doilea fiu al primarului Doldurea, deține, la rândul său, firma DOLGAS SRL. Înființată în 2005 la Caracal, se ocupă tot de combustibil pentru autovehicule și a avut anul trecut un profit de 1,56 de milioane de lei și o cifră de afaceri în creștere cu aproape 50%, de 86,7 milioane de lei.

Ultimele sunt chiar de-acum o săptămână, cu Spitalul Municipal Caracal, unul, și cu Primăria comunei Drăghiceni, jud. Olt, trei.

  • Primăria Drăghiceni, jud. Olt: 40 de contracte;
  • Primăria Babiciu, jud. Olt: 60;
  • Primăria Caracal: 40 de contracte – din 2017 până în 2020, când Ion Doldurea a devenit primar.

Contracte de achiziție directă cu aceleași primării și consilii locale

Există 386 de contracte, toate cumpărări directe, între firmele familiei Doldurea și primării. Atenție, Libertatea a selectat DOAR contractele cu diverse primării, nu și cu licee, școli sau alte instituții din administrarea lor.

Defalcat pe primării, există:

10 primării PNL.

Top 5:

  1. Albești-Paleologu (Prahova) – 24 de contracte (Rombeer Cringasu)
  2. Tătaru (Prahova) – 9 contracte (Romber Cringasu)
  3. Moara Vlăsiei (Ilfov) – 5 contracte (Flagas)
  4. Luica (Călărași) – 3 contracte (Flagas)
  5. Șoldanu (Călărași) – 3 contracte (Flagas)

25 primării PSD.

Top 5:

  1. Babiciu (Olt) – 66 de contracte (Dolgas)
  2. Caracal (Olt) – 58 de contracte (Dolchimex, Dolgas)
  3. Fărcașele (Olt) – 33 de contracte (Dolgas)
  4. Drăghiceni (Olt) – 28 de contracte (Dolgas)
  5. Cezieni (Olt) – 26 de contracte (Dolgas)

Află mai multe AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here