FOTO: alba24.ro

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat luni că analizează posibilitatea testării antidrog a elevilor în școli, de către personal medical, dacă manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri. Potrivit ministrului, testarea se va face doar cu acordul părinţilor.

De asemenea, ministrul de Interne a anunțat măsuri de prevenire a consumului de droguri în şcoli. Subiectul va fi abordat în cadrul unui Plan Naţional de Acţiune pentru siguranţă şcolară 2023-2024.

„Mecanismul va viza în special lupta împotriva drogurilor, violenţei şi bullying-ului în şcoli. Ca element de noutate, intenţionăm să constituim grupuri de acţiune la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, formate din reprezentanţi ai Ministerului de Interne, ai unităţii de învăţământ, precum şi asociaţii de părinţi şi elevi”, a precizat Cătălin Predoiu.

Potrivit acestuia, se analizează posibilitatea testării antidrog a elevilor de către personalul medical calificat ce deservește unitățile de învâțământ, în situația în care aceștia manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri. Tstarea se va face doar cu acordul părinţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here