,,Domnule Sucaciu, opriți-vă! Sunt prea multe ilegalități pe spatele făgărășenilor! 

Un rezumat al ultimului an, din cei 7 ai administrației Sucaciu:

  1. S-a încasat ilegal taxa de salubritate pe 2022 și au fost trimise abuziv somații cu executare cetățenilor în 2023. S-au încălcat două hotărâri emise de Tribunalul Brașov și Curtea de Apel Brașov. Cetățenii Făgărașului au fost prejudiciați de propriul edil.
  2. Organismele financiare au impus corecții din cauza gestionării defectuoase a licitațiilor publice pentru diverse lucrări din oraș (adică anumite sume de bani nu se vor mai rambursa din fonduri europene!).
  3. Municipiul Făgăraș a fost amendat de Garda Națională de Mediu din cauza depozitării ilegale a deșeurilor provenite din lucrările de demolare/construcție de pe raza orașului, coordonate chiar de Primărie.
  4. Refacerea pavimentului din centrul istoric al Făgărașului, din jurul Cetății, e realizată cu materiale de calitate îndoielnică, neconforme cu proiectul tehnic (pe bani europeni!). Lucrările sunt de proastă calitate, cu îmbinări de amatori.
  5. În oraș este haos prin blocarea arterelor de circulație pe multe străzi. Primăria încearcă în mod pompieristic să facă în 6 luni ceea ce trebuia să realizeze în 36 de luni.

    PNL consideră că toate aceste aspecte reprezintă lipsă de respect pentru oamenii care trăiesc în Făgăraș de o viață.  Dar e o lipsă de respect și față de viitorul copiilor acestui oraș.

   Disconfortul pe care îl invocă majoritatea cetățenilor e până la urmă cel mai mic lucru. E adevărat că cetățenii se lovesc direct de disconfort. Dar în spatele disconfortului sunt probleme și mai serioase. Ilegalitățile sunt problema cea mare. Dar și sfidarea oamenilor care și-au arătat nemulțumirea și pe care îi ignorați.

     Domnule Sucaciu e clar pentru noi că sunteți lipsit de viziune, că nu ascultați de specialiști și îndepărtați persoanele incomode. E clar că luați decizii pripite. Probabil nu vă interesează. Dar toate acestea vor costa viitorul Făgărașului și pe oamenii lui.Și dincolo de toate aceste acțiuni negândite, faceți numeroase lucruri ilegale. Constatăm cu amărăciune că, în unele cazuri, acestea sunt semnalate de Curtea de Conturi, Garda de Mediu, organismele financiare și, nu în ultimul rând, de Justiție.

Vă cerem:

  1. Puneți urgent în aplicare hotărârile Tribunalului Brașov și Curții de Apel. Restituiți banii cetățenilor Făgărașului, încasați ilegal pe taxa de salubritate aferentă anului 2022. Renunțați la abuzul de a trimite somații.
  2. Apelați la credit bancar doar pentru a realiza investiții, nu pentru a masca ,,găuri” făcute din încălcarea procedurilor legale. Nu îndatorați Municipiul Făgăraș pentru a acoperi corecțiile financiare impuse ca urmare a incompetenței Administrației Sucaciu!
  3. Vă cerem să plătiți amenda personal sau să cereți acest lucru persoanei care a decis depozitarea ilegală a deșeurilor. Fiți corect față de făgărășeni și de bugetul orașului.
  4. Dacă vreți ca fața Făgărașului să tindă spre standardele europene, utilizați materiale de calitate. În jurul cetății medievale și în centrul istoric e obligatoriu ca pavimentul să fie din granit și să reziste o sută de ani. Așa e în toată Europa! E foarte greu de crezut că arhitecții care au dat girul reabilitării centrului istoric au prevăzut pavele din ciment turnat. Renunțați să montați pavelele ieftine de ciment în zona istorică. Convingeți-vă că respectați proiectul tehnic și că aveți avizul instituțiilor abilitate în protejarea siturilor istorice.
  1. Opriți haosul. Coordonați lucrările punctual prin diriginții de șantier și prin inginerii din Primărie, cu termene clare și lucrări de calitate. Redați oamenilor străzile, trotuarele și zonele verzi. Un ,,plan de mobilitate” nu înseamnă în fapt un plan de imobilitate“. (Echipa PNL Făgăraș. August 2023)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here