FOTO: doctorulzilei.ro

Cunoscută și sub denumirea de hipertensiune arterială, tensiunea arterială este o afecțiune potențial periculoasă. Înseamnă că inima ta trebuie să lucreze mai mult decât de obicei pentru a pompa sânge în jurul corpului, arată doctorulzilei.ro.

De-a lungul timpului, vă poate expune riscului pentru diverse urgențe medicale, inclusiv atacuri de cord, accident vascular cerebral și anevrisme, printre altele.  Există o serie de factori care vă pot crește tensiunea arterială – iar dieta este unul dintre aceștia. Din fericire, dieta poate fi folosită și pentru a preveni, controla sau reduce tensiunea arterială. Având în vedere acest lucru, doctorul Rodney Foale, cardiolog consultant laClinica Harley Street, a recomandat în mod special patru alimente pentru a scădea tensiunea arterială.

„O dietă sănătoasă și echilibrată va ajuta, de asemenea, la reducerea nivelului tensiunii arteriale, așa că optați să urmați o dietă bogată în fibre și săracă în alimente bogate în grăsimi”, a spus el.

Fasole și linte

Dr. Foale a spus: „Fasolea și lintea sunt un exemplu excelent de aliment bogat în fibre și pot fi încorporate cu ușurință în dieta ta”.

Pește gras

„Peștele gras, cum ar fi somonul, conține grăsimi omega-3, care sunt excelente pentru reducerea inflamației și, la rândul lor, ajută la reducerea tensiunii arteriale”, a spus el.

Verdețurile

El a sfătuit: „Verdețurile joacă un rol important în reducerea tensiunii arteriale datorită nutrienților lor potasiu și magneziu – care sunt asociați cu reglarea favorabilă a tensiunii arteriale”.

Este bine cunoscut faptul că a consuma multă sare este un nu-nu dacă aveți sau sunteți expuși riscului de hipertensiune arterială. Dr. Foale a spus: „Aportul mare de sare înseamnă o tensiune arterială mai mare, așa că o modalitate foarte simplă de a vă reduce tensiunea arterială este reducerea cantității de sare pe care o aveți în dieta dumneavoastră. Aveți grijă să fiți cu ochii pe ceea ce mâncați și să nu condimentați prea mult cu sare când găttiți. Adulții ar trebui să urmărească să nu consume mai mult de șase grame de sare pe zi.”

Băuturi de evitat

Dr. Foale a sfătuit, de asemenea, să nu consumi anumite băuturi.  „Ar trebui să fii întotdeauna atent la cantitatea de alcool pe care ai putea-o bea, deoarece nivelurile de tensiune arterială ridicată sunt adesea observate la persoanele care consumă alcool moderat și intens. Ar trebui să fii atent și la băuturile carbogazoase. Apa, plată sau minerală este întotdeauna o opțiune bună.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here