FOTO: Hotnews

„Operațiunea Hidra” a început în această dimineață cu ample percheziții la adolescenți proveniți din familii cu importante posibilități materiale, care și-au desfășurat activitatea de vânzare/consum de droguri în București, precum și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival. Potrivit informațiilor G4Media, și familia lui Vlad Pascu este vizată de percheziții. Vlad Pascu este tânărul drogat care a intrat în plin cu mașina într-un grup de oameni, pe șoseaua din stațiunea 2 Mai, lăsând în urma sa doi morți.

Tot astăzi, Vlad Pascu va fi adus de la Constanța la București pentru audieri la DIICOT.

Dosarul a fost preluat de la Constanța la Structura Centrală a DIICOT, conform informațiilor G4Media. Surse apropiate anchetatorilor spun că perchezițiile de astăzi sunt la o parte din anturajul lui Vlad Pascu, care se afla cu acesta pe litoral, în momentul producerii accidentului, dar și la familia tânărului. De asemenea, aceleași surse susțin că mama lui Pascu ar fi încercat să șantajeze martori în dosarul cu droguri în care e vizat fiul său.

Unul din suspecți este Duma Tudor zis Maru, persoana foarte apropiată de Vlad Pascu. Alte persoane vizate de anchetatori sunt Anghel Rafael George, zis “Rafael” sau “Rafa”, 20 de ani, Bîtică Andrei-Cătălin, zis “Andrei” sau “Paco”, 18 ani și Marei Ahmed, zis “Ahmed” sau “Moody”, 18 ani.

Potrivit unor surse, cele două dosare din cadrul operațiunii Hidra sunt coordonate de procurorul Oana Schmidt Hăineală. Conform imaginilor publicate de DIICOT, în timpul perchezițiilor a fost găsit, pe lângă droguri, și un adevărat arsenal de arme: macete, pistoale, cuțite. Conform surselor, acestea ar fi fost găsite la domiciliul lui Duma Tudor, zis “Maru”.

Dintre persoanele de la care s-ar aproviziona cu droguri Duma Tudor, zis “Maru”, de 19 ani, sunt și doi frați – Constantin Ștefan Ciprian și Constantin Costin Antonio, cu domiciliul în Sectorul 4 din Capitală, conform unor surse apropiate anchetei.

Știrea inițială:

„Operațiunea Hidra” a început în această dimineață cu ample percheziții la adolescenți proveniți din familii cu importante posibilități materiale, care și-au desfășurat activitatea de vânzare/consum de droguri în București, precum și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival.

Potrivit informațiilor G4Media, și familia lui Vlad Pascu este vizată de percheziții. Vlad Pascu este tânărul drogat care a intrat în plin cu mașina într-un grup de oameni, pe șoseaua din stațiunea 2 Mai, lăsând în urma sa doi morți.

Cercetările anchetatorilor arată că cei vizați de percheziții ar fi specializați în distribuirea de cannabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar și alte droguri sintetice, în diverse locații, restaurante și cluburi de lux, majoritatea clienților drogurilor comercializate de către ei fiind consumatori constanți, persoane cu potențial financiar ridicat.

Persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc și mare risc la petreceri private, care au avut loc în diverse locații private din București, la care, de asemenea, au participat persoane cu potențial financiar ridicat.  Aceștia ar fi procurat drogurile în diferite modalități, fie prin intermediul unor dealeri, fie prin comenzi online.

Comunicatul oficial al Poliției Române

La data de 14 septembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, efectuează 11 percheziții domiciliare, în municipiul București, în două cauze penale, pentru investigarea unor infracțiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri, precum și infracțiuni contra înfăptuirii justiției.

,,Operațiunea Hidra”, derulată în această dimineață, vizează adolescenți proveniți din familii cu importante posibilități materiale, care și-au desfășurat activitatea în București, precum și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival.

Din cercetări a reieșit că cei în cauză ar fi specializați în distribuirea de cannabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar și alte droguri sintetice, în diverse locații, restaurante și cluburi de lux, majoritatea clienților drogurilor comercializate de către ei fiind consumatori constanți, persoane cu un potențial financiar ridicat.

Persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc și mare risc la petreceri private, care au avut loc în diverse locații private din București, la care, de asemenea, au participat persoane cu potențial financiar ridicat.

Aceștia ar fi procurat drogurile în diferite modalități, fie prin intermediul unor dealeri, fie prin comenzi online.

De asemenea, polițiștii vor pune în executare 3 mandate de aducere, precum și mai multe citații, urmând ca persoanele în cauză să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pentru audieri și luarea măsurilor legale.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic intern de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu, punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri, precum și infracțiuni contra înfăptuirii justiției.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române.

La activități participă jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here