Adrian Hârlab, antrenorul sub comanda căruia CSM Făgăraș a reușit recordul de goluri într-un meci de fotbal în România s-a stins aseară, 25 septembrie 2023, la vârsta de 75 de ani, după ce, în ultimele luni fusese măcinat de o boală grea.

Legenadrul om de fotbal va fi înmormântat joi, 28 septembrie, la Cimitirul Bisericii „Sfânta Treime” Șchei-Tocile din Brașov. Slujba de înmormântare va începe la ora 13.00. Familia îndoliată anunță că priveghiul lui Adrian Hârlab va avea loc miercuri, 27 septembrie, de la ora 18.00, la capela Bisericii „Sfânta Treime”.

Adrian Hârlab este un nume imens în fotbalul brașovean, atât ca fotbalist, cât și ca antrenor. A fost un fundaș dreapta uriaș, a jucat alături Pescaru, Gyorffy, Naghi sau Cadar la Steagu Roșu, dar a și antrenat cu succes pe FC Brașov, inclusiv în dubla de poveste cu Inter Milano, în 2001, când la trupa italiană a revenit, după accidentare, celebrul Ronaldo.

A rămas în istorie și ca antrenorul sub comanda căruia în Campionatul judeţean din Braşov s-a desfășurat o confruntare demnă de Cartea Recordurilor. În martie 2012, liderul de atunci al ligii județene, CSM Făgăraş, a trecut cu 33-0 de Izvorul Hoghiz, „lanterna” clasamentului! Practic, s-a înscris un gol la fiecare 2,7 minute! Glumind, se poate spune că oaspeţii s-au prăbuşit în ultimul sfert de oră, cînd au scos mingea din plasă de 9 ori.

Antrenor al Făgăraşului la vremea respectivă, Adrian Hârlab a povestit atunci meciul de pomină: „N-am mai întîlnit aşa ceva de cînd sînt! Nu mi s-a mai întîmplat să plec acasă supărat după o victorie, cum am păţit acum! Domne’, o echipă de bucătari, n-am înţeles nimic din partida asta! Am avut doar doi jucători care nu au marcat, fundaşul dreapta Ciocan şi stoperul Tufar, iar portarul se ruga de mine să-l las să urce în careul advers la cornere ca să înscrie. A trebuit să strig de cîteva ori la el ca să-i scot din cap vitejia asta! Şi i-am atenţionat pe ai mei să nu cumva să ia vreunul cartonaş galben pe la 25-0, că le dau şi amendă”.

Adrian Hârlab a mai antrenat în Liga 1 pe FC Vaslui și Corona Brașov, iar în ligile inferioare pe ACS Steagul Roșu Brașov și ACS Kids Tâmpa Brașov. Personaj discret, Adrian Hârlab avea un mare of legat de fotbalul brașovean actual. „În loc să ne unim, să tragem la aceeași căruță și să fim o forță, tare ne mai place să fim dezbinați!”, spunea Hârlab.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here