FOTO: impact.ro

Supa cremă este unul dintre cele mai simple și mai consumate feluri de mâncare, fiind adesea servită la aperitiv. Acest preparat consistent poate fi obținut dintr-o varietate de legume proaspete, printre care: morcovi, cartofi, broccoli, ciuperci, dovleac, roșii și multe altele. Însă, ce condimente se pun la supa cremă de legume?  

  1. Trucuri pentru cea mai bună supă cremă
  2. Ce condimente se pun la supa cremă de legume?
  3. Rețetă delicioasă de supă cremă de legume

Trucuri pentru cea mai bună supă cremă

Când nu ai timp de bucătărit și nici prea multe ingrediente la îndemână, supa crema este cea mai simplă variantă la care poți recurge. O supă cremă se face ușor, din aproape orice legumă preferată. Asezonată cu condimente aromate și puțină smântână, supra cremă devine unul dintre preparatele de bază ale zilei. 

Orice rețetă de supă cremă are nevoie de un ingredient principal, pe care îl poți alege, bineînțeles, după preferințe. Dacă vrei ca supa ta să fie cremoasă și delicioasă, ține cont de sfaturile din acest material. În primul rând, adaugă smântână. 

Este mai mult decât evident că smântâna este ingredientul-cheie. Fie că adaugi o cutie întreagă sau câteva linguri, smântâna va da supei un gust bogat și o textură delicată și cremoasă. La fel de bine poți adăuga și iaurt gras.  

Folosește verdețuri și legume proaspete, de preferat din grădină sau piață, pentru a te asigura că sunt curate, gustoase și bogate în vitamine și minerale.  

Nu te limita la sare și piper. Pentru un gust intens, folosește și alte condimente și ierburi aromatice.  

Folosește, de asemenea, un mixer de calitate. Pentru a obține o supă cremă fină, ca la restaurant, îți sugerăm să utilizezi un mixer calitativ, puternic, cu o lamă ascuțită.

Ce condimente se pun la supa cremă de legume?

Deși gustul supei este dat de aroma legumelor, în special de dulceața morcovilor și a ardeiului capia, aroma poate fi intensificată cu ajutorul mirodeniilor. Așadar, ce condimente se pun la supa cremă de legume?  

În primul rând, sare. Sarea se adaugă de la început, de când fierb legumele, și se mai completează, dacă este nevoie, după ce ai pasat legumele.  

Un alt ingredient nelipsit atunci când vine vorba de supa cremă de legume este piperul. Piperul proaspăt măcinat se pune la final, după ce ai umplut farfuria cu supă. Piperul te poate ajuta, într-o anumită măsură, și la decorat.  

Tot pentru decor, dar și pentru gust, poți folosi puțin pătrunjel verde, tocat mărunt. Este singura verdeață care merge cu supa de legume.  

După preferințe, poți condimenta supa cremă de legume cu următoarele mirodenii și plante aromatice: cimbru, chili, rozmarin, busuioc, și orice alte ierburi aromatice mai dorești.  

Supa cremă se servește cu crutoane, iar dacă sunt făcute în casă, din pâinea preferată, cu atât mai bine. Poți folosi, de asemenea, câteva semințe de dovleac gata decojite – ajută la decor. 

Rețetă delicioasă de supă cremă de legume

Supa cremă de legume este un adevărat deliciu. În continuare, îți spunem pașii pe care trebuie să îi urmezi și ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara. 

Ingrediente: 

  • 2 cartofi; 
  • o ceapă; 
  • un fir de praz; 
  • un morcov; 
  • 2 ardei grași; 
  • o țelină; 
  • 4 roșii; 
  • 200 gr de ciuperci; 
  • un dovlecel; 
  • 3 linguri de ulei; 
  • două căni și jumătate de apă (se completează dacă mai e nevoie); 
  • sare, piper și alte condimente, după preferințe; 
  • pătrunjel. 

Mod de preparare: 

  1. Se călesc în ulei încins, până se înmoaie, prazul (partea albă și verde deschis) și ceapa, morcovul tăiat rondele și țelina tocată mărunt; 
  2. Se pun cartofii tăiați bucuri și roșiile strivite cu furculița (trebuie să fie coapte bine), ardeii tăiaţi felii, dovlecelul feliat şi ciupercile şi se acoperă cu apă; 
  3. Se adaugă sare și piper după gust și se lasă la fiert. Când legumele au început să fiarbă, se pune capacul și se lasă oala pe aragaz 30 de minute; 
  4. Se mixează totul cu ajutorul blenderului până ce se obține o cremă; 
  5. Se drege cu sare și piper și se servește cu pătrunjel.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here