Armata israeliană arată duminică dimineață că a recâștigat controlul asupra 22 de locații din sudul țării, acolo unde militanții palestinieni s-au infiltrat după atacul surpriză de sâmbătă dimineață. Dar mai sunt alte 8 zone controlate de Hamas. Purtătorul de cuvânt al armatei, Richard Hecht, a spus într-un briefing de duminică dimineață că forțele israeliene „încep încet să evacueze” rezidenții din Fâșia Gaza și zonele învecinate. Hecht a mai spus că Israelul este „gata” să răspundă la atacurile din Liban, dar nu a discutat niciun plan pentru o invazie terestră. După ce gruparea teroristă Hamas din Fâşia Gaza a declanşat un război în Israel, la nici 24 de ore gruparea Hezbollah, o grupare considerată a fi mult mai puternică decât Hamas, cu sediul în Liban, a intrat în război cu Israel.  Armata israeliană evacuează aşezări israeliene din zona de frontieră cu Gaza, iar mii de oameni urmează să fie duşi în alte locuri din Israel.

Bilanțul israelienilor răniți trece de 2.000

Cel puțin 350 de israelieni au fost uciși și 2.048 au fost răniți de când războiul Israelului cu Hamas a început sâmbătă dimineață, relatează publicația israeliană Haaretz.  Hamas este clasificată organizaţie teroristă de UE, SUA şi Israel.  Mulţi israelieni sunt ţinuţi ostatici în Gaza, inclusiv femei, copii şi cetăţeni în vârstă. Armata israeliană nu a putut furniza până acum cifre exacte.

  • Vom oferi Hamas un răspuns foarte dur după acest atac inuman„, a spus purtătorul de cuvânt al armatei.
  •  „Statul Israel se află în război. Primul nostru obiectiv este, în primul rând, să curăţăm zona de forţele inamice care s-au infiltrat şi să restabilim securitatea şi pacea în aşezările care au fost atacate. Al doilea obiectiv, în acelaşi timp, este de a cere un preţ uriaş de la inamic inclusiv în Fâşia Gaza„, a declarat premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

 Sâmbătă, ,,stare de război“ în Israel

 Peste 2.500 de rachete au fost lansate sâmbătă dimineață dinspre Fâșia Gaza spre orașele din Israel. Armata israeliană a declarat „stare pentru război”. Peste 150 oameni au fost uciși și peste 900 răniți, potrivit unui ultim bilanț anunțat de autoritățile de la Tel Aviv. Sirenele au sunat în mai multe orașe din sudul Israelului și în Tel Aviv la prima oră a dimineții. Gruparea islamistă militantă palestiniană Hamas a revendicat atacul, arată BBC. Unul dintre orașele lovite de rachetele trimise din Fâșia Gaza a fost Ashkelon, unde mai multe mașini au luat loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here