Timp de două zile s-a filmat pe Valea Sâmbetei pentru un film coreean al regizorului Na Hong-jin. Echipa de filmare a poposit în zilele de 14 și 15 octombrie a.c. pe Valea Sâmbetei după ce a filmat alte 29 de zile în Munții Retezat. Regizorul coreean a fost impresionat de sălbăticia munților Carpați și a decis să folosească unele secvențe din filmul ,,Hope“ la noi în țară.

  • ,,Este un film coreean venit pe o filieră în România de acum 3 ani, respectiv o colaborare româno-francezo-coreeană printr-o casă de producție din București. Filmul se vrea a fi unul dintre filmele locale care să ajungă pe piața internațională prin cultura coreeană. Se filmează pe Valea Sâmbetei pentru că arată cum arată! Regizorul a petrecut 2 săptămâni în peste 20 de păduri din România și a făcut o selecție, le-a verificat pe toate, una este Retezatul  unde am filmat 29 de zile, iar acum am ajuns la Sâmbăta pentru scenele de ducere în  acțiune efectiv. Este un film artistic de acțiune. Decorul trebuie să fie sălbatic și puțin părăsit, iar Valea Sâmbăta este potrivită. Actorii sunt coreeni, 80% din echipă este  coreeană“ a spus Alexandru Chioveanu, reprezentantul casei de producție.

Un milion de dolari, costul filmărilor din România

Secvențele de pe Valea Sâmbetei au fost filmate cu drona.

  • ,, Echipa care filmează cu drona este una de renume mondial, filmează pe bandă rulantă la Hollywood. Filmările din România au costat peste un milion de dolari“ a adăugat Alexadru Chioveanu.

Regizorul coreean premiat pentru filmele sale 

Na Hong-jin are 49 de ani, este un regizor și scenarist sud-coreean. Pentru filmul său de debut The Chaser (2008),  a câștigat premiul ,,Cel mai bun regizor“ la cea de-a 45-a ediție a Grand Bell Awards din 2008. Filmul a câștigat și premiul pentru cel mai bun film. Următorul său film, The Yellow Sea, a fost lansat în Coreea de Sud pe 15 decembrie 2010. The Wailing (2016) a  premii precum Cel mai bun regizor la cea de-a 37-a ediție a Blue Dragon Film Awards.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here