Un schimb de focuri de armă a avut loc luni seară, în Bruxelles, centrul capitalei belgiene, anunță parchetul local. Cel puțin două persoane au murit, conform BFMTV.com.  Potrivit unei înregistrări video postate pe site-ul ziarului flamand Het Laatste Nieuws, bărbatul înarmat, îmbrăcat cu o jachetă portocalie fluorescentă și aflat pe un scuter, a fugit după ce a tras cu o pușcă automată. O purtătoare de cuvânt a procuraturii s-a limitat să spună că a fost deschisă o anchetă, dar nu a putut comenta deocamdată motivul. Împușcăturile au avut loc în apropiere de Place Sainctelette.

Belgian police special forces arrive to the European Quarter of Brussels, where armed suspects are said to be holed up in a building near the European Commission, on February 6, 2023. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP)

Într-un filmuleț pe care l-a postat pe internet, autorul împușcăturilor a afirmat că aparține Statului Islamic și s-a lăudat că a ucis ”răufăcători”, transmite publicația belgiană sudinfo.be. În discursul său foarte violent, el a spus că a împușcat două persoane pentru a „răzbuna musulmanii și că trăim și murim pentru religia noastră”.

În contextul evenimentelor actuale din Israel și Palestina, Securitatea Statului cere ajutorul mai multor servicii pentru a intensifica supravegherea islamiștilor radicalizați aflați în evidență în Belgia, mai transmite publicația belgiană.

În Belgia, în baza de date comună există 700 de persoane care figurează cu dosar pentru extremism, dintre care aproximativ 600 sunt adepți ai ideologiei jihadiste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here