Parcul industrial de la Victoria devine operațional, Primăria Victoria reușind să finalizeze PUZ-ul aferent acestui obiectiv local.  Parcul industrial presupune dezvoltarea orașului, prin relansarea economiei locale, crearea de noi locuri de muncă, creșterea salariilor și creșterea nivelului general de trăi. Cel puțin așa speră conducerea și locuitorii urbei.

  • ,,Invităm firmele care doresc să activeze la noi în oraș să depună documentele pentru obținerea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire, pe care putem începe să le eliberăm. Totodată, începem pregătirea documentației pentru ca anul viitor, în primăvară, să putem demara lucrările pentru tot ce înseamnă asigurarea utilităților, apă, canalizare, gaz, electricitate, astfel încât potențialii investitori să aibă toate condițiile pentru a-și desfășura activitatea“ explică primarul Camelia Bertea.

Elaborarea acestui PUZ,  primul emis la Victoria a început în 2021, atunci când a fost identificată suprafața necesară dezvoltării parcului. Este un teren întins pe 5 hectare, situat în partea de sud a orașului, spre Viștea de Sus.

  • ,,Am întâmpinat două probleme neașteptate, care au întârziat finalizarea PUZ-ului. Prima problemă a fost aceea că terenul identificat de noi era inclus în aria de protecție specială avifaunistică ROSPA0098 Piemontul Făgăraș. Din acest motiv, PUZ-ul nu a putut fi elaborat înainte de a se realiza un memoriu în care să fie detaliate efectele potențiale ale proiectului asupra speciilor și habitatelor protejate. Cea de-a doua problemă a fost o rețea veche de electricitate aflată pe suprafața terenului în cauză. Și în acest caz, a fost necesar un studiu de coexistență, din care trebuia să rezulte dacă rețeaua poate rămâne acolo sau va trebui mutată. Până la finalizarea acestor studii, nu am putut finaliza PUZ-ul, în baza căruia puteam demara lucrările de infrastructură și utilități și puteam emite autorizații de construire pentru potențialii investitori“ a mai spus primarul Camelia Bertea.

.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here