Matei Şincăneanul, stareţul Mânăstirii de la Şinca Nouă, cu hramul „Duminica Tuturor Sfinţilor Români”, a anunţat  că i-a fost piratat contul de Facebook numit Matei Şincăneanul. Primul anunț a fost făcut în luna iulie 2023.

  • ,,Vă pun în atenție și anunțați și pe alții care credeți că ar trebui să știe, dacă primiți un astfel de mesaj, nu este de la mine. Este din partea unui șarlatan care mi-a piratat profilul și acum după atâta vreme a început să ceară bani ca și când ar fi din partea mea. Să blocați și să nu răspundeți. Mulțumesc. Părintele Matei“.

Părintele stareț a revenit recent cu alte anunțuri similar.

  • „În atenţia voastră! Aveţi grijă cu acest profil că vă fură banii şi datele personale, nu vă angajaţi în discuţii. Reportaţi şi daţi block. Nu-l mai ţineţi la prieteni”, a anunţat  părintele stareţ care şi-a făcut un alt cont cu numele Ieromonah Matei.

Pe noul cont, ,,Ieromonah Matei“, a  postat un nou anunț joi, 19 octombrie:

  • „Fac din nou anunţul cu atenţionarea de a da report la acest profil şi apoi de a-l bloca, fiindcă este vechiul meu profil care a fost piratat şi caută prin orice mijloc să vă ceară bani“.

Mănăstirea a fost înființată în anul 2009, prin osteneala obștii și contribuția sătenilor, pe locul unei mai vechi vetre monahale. Săpăturile arheologice au scos la iveală zidurile bisericii fostei mănăstiri, datată în secolele XVII-XVIII.  În prezent  se construieşte biserica mare a mânăstirii, dar credincioşii au la dispoziţie biserica iniţială, unde se păstrează moaşte ale Sfinţilor Români, precum şi pangarul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here