Tractor agricultural machine cultivating field.

 

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) primește Cereri de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente trimestrul III al anului 2023, respectiv perioada (01.07. – 30.09.2023), până la data de31 octombrie 2023 inclusiv.  Cererile se depun la Centrele APIA de către administratorul/reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia. Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare ca diferenţa dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse și are o valoare unitară de 1,529lei/litru.

Documentele ce însoțesc cererile de plată

  • Pentru sectorul vegetal: situația centralizatoare a cantităților de motorină utilizate la lucrări mecanizate,  copie a facturilor/bonurilor fiscale de cumpărare a motorinei emise de vânzător pe numele solicitanților; documente care dovedesc cantitatea de ciuperci produsă.
  • Pentru sectorul zootehnic: situația centralizatoare a cantităților de motorină utilizate pentru sectorul zootehnic, aferentă perioadei pentru care solicită acordarea ajutorul de stat prin rambursare,  copie a facturilor/bonurilor fiscale de cumpărare a motorinei emise de vânzător pe numele solicitanților; situația privind calculul efectivului rulat/efectivului mediu realizat, întocmită de beneficiar și vizată de medicul împuternicit de liberă practică,   copie de pe cererea depusă de către apicultori la consiliul local în vederea asigurării acestora de vetre de stupină temporare sau permanente; documente justificative daca au  intervenit modificări față de cererea de acord pentru finanțare.
  • Pentru sectorul îmbunătățiri funciare: situația centralizatoare a cantităților de motorină utilizate pentru irigații, aferentă perioadei pentru care solicită acordarea ajutorul de stat prin rambursare,  copie a facturilor/bonurilor fiscale de cumpărare a motorinei emise de vânzător pe numele solicitanților; situația centralizatoare a cantităților de apă pentru irigații, copie a facturilor de apă din care să reiasă volumul de apă consumat   situația suprafețelor irigate, pe structuri de culturi, aferentă perioadei pentru care se solicită ajutorul de stat;

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here