Şerban Todorică-Constantin, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov și Daniel Gligoraș, administratorul public al județului au fost prezenți luni, 23 octombrie a.c., la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), în contextul semnării contractelor de finanţare aferente obiectivelor de investiţii pentru care administraţia publică a judeţului Braşov a accesat fonduri în cadrul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Este vorba despre două proiecte investiţionale vizând îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, şi anume:

  • „Modernizare drum interjudețean DJ 105A și DJ 104D – format din DJ 105A km 53+000–81+600 și DJ 104D km 1+960–27+400 – Lot II DJ 104D, km 1+960–12+045”;
  • „Modernizare drum interjudețean DJ 105A și DJ 104D – format din DJ 105A km 53+000–81+600 și DJ 104D km 1+960–27+400 – Lot III DJ 104D, km 12+045–27+400”.

Pentru refacerea celor două tronsoane rutiere care fac parte din Drumul Judeţean 104D Făgăraş – Şoarş – Bărcut – limită judeţ Sibiu, CJ Braşov a accesat de la MDLPA, prin Programul „Anghel Saligny”, suma totală de 140 de milioane de lei, respectiv 70 de milioane de lei pentru fiecare proiect. La aceste sume se vor adăuga fonduri asigurate din bugetul local al judeţului Braşov – 21.365.028,62 lei pentru Lotul II în lungime de 10,085 km, respectiv 98.007.169,21 lei pentru Lotul III în lungime de 15,355 km, al căror cuantum a fost aprobat de forul deliberativ al judeţului împreună cu documentaţiile DALI, indicatorii tehnico-economici și devizele generale ale celor două obiective de investiţii.

  • Administratorul public a județului, Daniel Gligoraș, cel care a coordonat depunerea în termen a cererilor de finanțare pentru aceste două proiecte a declarat: ”Este de datoria noastră să accesăm toate sursele de finanțare disponibile, atât prin programe europene, cât și prin programe guvernamentale, având în vedere obiectivul strategic al acestora, respectiv  modernizarea comunităților locale! În perioada imediat următoare, vom demara procedurile de achiziție pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru cele două loturi și am încredere că vom reuși împreună cu colegii mei să implementăm cu succes aceste proiecte deosebit de importante pentru locuitorii din zona Făgăraş – Şoarş”.
  • După proiectele de modernizare a infrastructurii rutiere pe care le-am implementat atât cu fonduri europene asigurate prin POR 2014-2020, cât şi cu fonduri guvernamentale atrase prin PNDL, iată că a venit rândul investiţiilor pe «Anghel Saligny» pentru care, odată cu semnarea contractelor de finanţare, avem undă verde să iniţiem procedurile de achiziţie a proiectării şi execuţiei. Sunt foarte bucuros că nu peste mult timp vom putea adăuga încă 25,440 km de drumuri judeţene modernizate integral, care vor întregi infrastructura rutieră a Ţării Făgăraşului, în beneficiul locuitorilor comunei Şoarş şi nu numai”, a menţionat preşedintele CJ Şerban Todorică-Constantin.

Cele două proiecte investiţionale au fost iniţiate în perioada în care Adrian-Ioan Veştea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, s-a aflat la conducerea administraţiei publice a judeţului Braşov, astfel că momentul festiv al semnării contractelor de finanţare i-a prilejuit o dublă satisfacţie.

  • Românii, indiferent de zonele din care provin, au nevoie de o infrastructură mai bună și extinsă, care să interconecteze localitățile, au nevoie de drumuri mai sigure, de acces la utilități, toate acestea având drept rezultat creșterea standardului de viață şi a bunăstării concetăţenilor noştri. Cele două tronsoane de drumuri judeţene pe care Consiliul Judeţean le va moderniza cu fonduri «Anghel Saligny» vor avea un impact pozitiv asupra vieții locuitorilor din zona Făgăraş – Şoarş. Ele vor contribui la dezvoltarea economică și socială a comunităților locale și la conexiunea lor cu principalele căi rutiere ale judeţului Braşov”, a concluzionat ministrul Adrian-Ioan Veştea.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here