FOTO: ProTV

Fostul șef al Direcției Agricole Sibiu a fost ucis în bătaie, în casă, iar suspect de omor este chiar fiul său, de 25 de ani. Tânărul locuia împreună cu părinții și ar fi săvârșit crima aflat sub influența drogurilor.

Chiar el a sunat apoi, în toiul nopții, la 112. Mai fusese internat la psihiatrie după un episod dificil, de consum de marijuana.

Liviu Nicolae Nemțiu, un bărbat în putere, de 50 de ani, a murit ca urmare a loviturilor de pumni și picioare date de fiul său, duminică noapte, în jurul orei 3, au stabilit procurorii.

Mihaela Ruginosu, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu: ”Suspectul se afla sub inflența substanțelor interzise și era cunoscut cu afecțiuni psihice. S-a dispus efectuarea unei expertize medicolegale psihiatrice”.

Fostul șef al Direcției Agricole Sibiu avea o relație tensionată cu fiul său, consumator de droguri. În urmă cu doi ani, tânărul a fost internat, în ciuda voinței sale, la spitalul de psihiatrie.

„S-a arătat că pacientul suferă de episod maniacal cu elemente psihice, intoxicație cu marijuana”, scrie în hotărârea pronunțară de Judecătoria Sibiu. Comisia medicală a mai arătat că fiul fostului director al Direcției pentru Agricultură din Sibiu era agresiv verbal și fizic, avea tulburări de comportament, nu dormea suficient și nu se hrănea.

Bărbatul se ferea să vorbească despre problema fiului său

Copleșit de îngrijorare, tatăl evita să vorbească despre situația de acasă, spun prietenii familiei.

Marius Maxim, prietenErau anumite probleme în familie tocmai din cauza băiatului cel mare.

ReporterAu încercat să îl ajute?

Marius MaximDa, au încercat prin toate metodele. Se cam ferea, era un subiect sensibil, spunea că are probleme cu băiatul cel mare, a fost student la Cluj„.

Ionuț Diaconeasca, prieten de familie: ”Suntem toți prietenii și colegii absolut șocați, a fost un coleg extrem de bun. Era un om special, un suflet cald, săritor, un suflet deschis la problemele colegilor și foarte implicat atunci când era nevoie de el„.

Mihai Copăceanu, psiholog specialist în adicții: „Sunt situații de excepție când persoanele sub influența substanțelor sau în absența lor, în situația de sevraj, reacționează realmente impulsiv cu o forța incredibilă prin care pot să-și facă rău sau să facă rău altora, să distruga obiecte, să pună viața altora în pericol”.

Virgil Enătescu, profesor, medic psihiatru: „Poate să apară beția canabinoidă, cu stare de exaltare, cu stare asemănătoare maniei cu sau fără simptome psihotice. Mai mult, pot să apară stări confuzionale sau chiar pshihoza toxică, spunem noi, când pacientul poate să dezvolte halucinații și idei delirante”.

Liviu Neamțiu a fost director al Direcției pentru Agricultură din Sibiu până în aprilie, anul trecut. În ultima vreme se ocupa de propria fermă și avea o cifră de afaceri de peste un milion și jumătate de lei.

Bărbatul ucis mai are doi copii, ambii majori, care nu au probleme cu drogurile. Tânărul inculpat pentru omor a fost reținut.  Urmează să fie supus unei expertize psihiatrice – având în vedere și istoricul lui de tulburări psihice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here