16 percheziții domiciliare au fost organizate în 24 octombrie a.c., de polițiștii de la IJP Brașov în județele Brașov, Argeș, Prahova, Ilfov și în municipiul București, într-un dosar penal  pentru săvârșirea   infracțiunilor de șantaj, camătă, proxenetism și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În perioada ianuarie-octombrie 2023, persoanele bănuite de proxenetism, au înlesnit practicarea prostituției de către mai multe femei, atât pe raza județului Brașov, cât și în alte județe. Una dintre persoanele a  acordat împrumuturi, percepând o dobândă cuprinsă între 20%-40%, iar o altă persoană a condus un autovehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere. Polițiștii au mai constatat că alte două  persoane au șantajat  prin constrângere și amenințări, să le remită sume de bani necuvenite. Au fost vizate persoanele care înlesneau practicarea prostituției și care ar fi obținut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției.
De asemenea, au fost vizate persoane care ofereau spre închiriere, în regim hotelier, diverse locații pe raza municipiului Brașov și care ar fi cunoscut activitatea de prostituție desfășurată de femei, acestea fiind cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism sub forma înlesnirii și obținerii de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției. Nu în ultimul rând, au fost vizate și persoanele care ar fi înlesnit practicarea prostituției prin transportarea femeilor către locațiile clienților și ar fi obținut în acest mod foloase patrimoniale.

Oamenii legii au pus în executare 16 mandate de percheziție domiciliară și 9 mandate de aducere pe raza județelor Brașov, Argeș, Prahova, Ilfov și pe raza municipiului București. Cu ocazia desfășurării perchezițiilor domiciliare au fost ridicate bunuri, valori, înscrisuri, bijuterii și sume de bani în valoare de aproximativ 150.000 de lei, precum și un autoturism. Au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov 17 persoane, în vederea audierii. Față de 9 persoane cercetate s-a pus în mișcare urmărirea penală, 7 dintre acestea au fost reținute pentru o perioadă de 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov, iar pentru celelalte 2 persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here