Beneficiarii   Venitului Minim Garantat (VMG) şi al Ajutorului pentru susţinerea familiei (ASF) nu vor mai primi aceste indemnizații începând cu luna iauarie 2024. Guvernanții au inventat  un nou ajutor pentru persoanele vulnerabile care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2024.  Noul program unic de asistenţă socială, Venitul Minim de Incluziune (VMI) a fost creat pentru a ajuta persoanele şi familiile să depăşească obstacolele financiare pe care le întâmpină şi să-şi îmbunătăţească viaţa. Pentru a prezenta acest nou ajutor, prefectul județului, Mihai Văsii și reprezentații Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Braşov au  organizat marți, 24 octombrie a.c., o întâlnire cu toţi cei implicaţi în implementarea aplicării acestui program, primari şi reprezentanţi ai serviciului public de asistenţă socială.

  • „VMI reprezintă un beneficiu de asistenţă socială acordat familiilor şi persoanelor singure aflate în situaţie de dificultate, în scopul prevenirii şi combaterii sărăciei şi riscului de excluziune socială.(…) Printre avantajele pe care le vor avea beneficarii de VMI se numără asigurarea în sistemul de sănătate, asigurarea locuinţei împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor şi încadrarea automată a solicitanţălor în rândul consumatorilor vulnerabili, care primesc ajutoare pentru încălzirea locuinţei şi alte măsuri destinate acestei categorii. VMI promovează şi munca. Solicitanţii de VMI sunt sprijiniţi prin stimulente financiare, inclusiv în situaţia în care vor obţine venituri prin muncă dar vor şi beneficia de măsuri care să sprijine accesul la locuri de muncă”, se arată în comunicatul   Instituţiei Prefectului Judeţului Braşov.
    Toţi beneficiarii actuali de VMG şi ASF trebuie să se înregistreze în sistem începând cu data de 1 noiembrie şi până la 31 decembrie 2023, pentru continuitatea acordării acestui nou ajutor bănesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here