Consiliul Judeţean Braşov a încheiat procedura de achiziţie realizată pentru Maternitatea braşoveană în cadrul proiectului „Dotarea cu echipamente ambulator integrat al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» Brașov”, finanţat pe Componenta C12 – Sănătate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.  Autoritatea contractantă a desfăşurat o achiziţie împărţită în opt loturi, cu o valoare totală estimată de 5.588.927,29 lei. În urma evaluărilor ofertelor sub aspect tehnic şi financiar şi după aplicarea criteriului de atribuire și verificarea documentelor-suport aferente probării informațiilor prezentate în DUAE (Documentul Unic de Achiziție European), au fost încheiate contractele de furnizare pentru toate loturile de echipamente medicale.

Trei contracte de furnizare au fost adjudecate de firma SC Medist Imaging & POC SRL, care urmează să livreze următoarele echipamente:

  • Lotul 1 – Ecograf 4D cu sondă abdominală și sondă endovaginală (1 buc.), în valoare de 975.000 lei;
  • Lotul 2 – Ecograf 2D cu sondă abdominală și sondă endovaginală (3 buc.), în valoare de 1.984.500 lei;
  • Lotul 3 – Ecograf 2D cu sondă pentru cord peridiatric, sondă eco transfontanelară (ETF) și sondă lineară pediatrică șold și abdomen (1 buc.), în valoare de 475.000 lei.
  • Lotul 4 – Automat de biochimie și imunologie (1 buc.), în valoare de 1.199.500 lei va fi furnizat, instalat şi pus în funcţiune de firma SC AMS 2000 Trading Impex SRL.
  • Lotul 5 – Automat de microbiologie (1 buc.), în valoare de 257.000 lei va fi livrat de SC Diamedix Impex SA.
  • Pentru loturile 6 şi 7 – Analizor automat de urină (1 buc.), respectiv Analizor automat probe de scaun (1 buc.)  firma furnizoare este SC Medist SRL, contractele fiind în sumă de 304.337 lei, respectiv 185.784,50 lei.
  • Lotul 8 – Analizor de VSH (1 buc.), în valoare de 55.000 lei are ca furnizor operatorul economic SC Novaintermed SRL.

Aceste echipamente vor fi procurate, livrate, instalate şi puse în funcţiune în decurs de 45 de zile de la transmiterea comenzilor.

În afară de aparatura deja achiziţionată, în cursul anului viitor vor mai fi asigurate un aparat digital de radiologie cu grafie și scopie și unul de rezonanţă magnetică, pentru instalarea cărora se lucrează în prezent la amenajarea spațiilor necesare. Contractul de finanţare accesat de Consiliul Judeţean Braşov pentru Ambulatoriul integrat al Maternităţii este în valoare totală de 15.641.477,02 lei, suma fiind integral susţinută din fondurile nerambursabile PNRR.

  • Mă bucur că acest contract de finanţare pe care l-am semnat pe 13 martie 2023 este într-un stadiu foarte bun de implementare. Am reuşit să cumpărăm aparate în valoare de peste 5,4 milioane de lei şi sunt convins că până în data de 30 noiembrie 2024, când este termenul de încheiere a proiectului, toate tipurile de echipamente de laborator şi de imagistică vor fi funcţionale în cabinetele din Ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea». Cu ajutorul acestor dotări de ultimă oră, Maternitatea braşoveană îşi va consolida poziţia de top între instituţiile spitaliceşti similare din întreaga ţară, urmând să furnizeze în continuare servicii medicale de cea mai înaltă calitate pentru paciente şi nou-născuţi”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Şerban Todorică-Constantin.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here