FOTO: G4Media

Guvernul ia în calcul modificarea Programului Rabla, astfel încât beneficiarii voucherelor să poată cumpăra doar mașini mai ieftine, au declarat pentru G4Media surse guvernamentale. Scopul eventualei modificări este încurajarea producției auto interne, dat fiind că în România producătorii Dacia și Ford livrează mașini din gamele populare.

De asemenea, guvernul ia în calcul și extinderea programului la achiziția de tractoare utilizate în agricultură.

Programul Rabla constă acum în plata unui voucher pentru proprietarii care își casează mașinile vechi, voucher ce poate fi folosit doar la achiziția unei mașini noi.

O altă variantă este programul Rabla Plus, prin care utilizatorii primesc vouchere pentru achiziția de automobile electrice.

Programul RABLA are la bază acordarea unei tichet în valoare de 7.000 lei pentru o mașină veche casată, sau 10.000 lei pentru casarea a două vehicule uzate. Tichetul este utilizabil doar pentru achiziția unei mașini noi cu noxe emise de maximum 155g CO2/km în regim WLTP. Pentru achiziția unui autoturism nou se pot folosi maxim 2 tichete RABLA.

Programul RABLA Plus oferă următoarele tipuri de vouchere:

– un ecotichet de 26.000 de lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 80 g CO2/km în regim WLTP, cu condiția obligatorie a casării unei (1) mașini vechi.

– un ecotichet de 29.000 de lei, pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 80g CO2/km în regim WTLP, cu condiția obligatorie a casării a 2 (două) mașini vechi.

– un ecotichet de 51.000 de lei pentru un autovehicul nou pur electric sau autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen și 26.000 de lei pentru un autovehicul nou electric hibrid plug-in, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP, în schimbul casării unui autovehicul uzat

– un ecotichet de 54.000 de lei pentru un autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen și 29.000 de lei pentru un autovehicul electric hibrid plug-in, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP, pentru achiziționarea unui autovehicul nou, în schimbul casării a două autovehicule uzate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here