,,Considerăm iresponsabilă atitudinea primarului Sucaciu de a cere consilierilor sa voteze un nou împrumut bancar, într-o ședință convocată peste noapte pentru vineri 10 noiembrie 2023. După imprumutul de 5.000.000 EURO (25.000.000 RON), apoi al doilea de 8.000.000 RON, vineri Sucaciu cere consilierilor sa ridice mâna pentru o nouă îndatorare de 10.000.000 RON.
      Pentru proiecte despre care spimea că au finanțare europeană. Dacă ai finanțare de ce se apelează la bănci?  Este de neînțeles în condițiile în care din fondurile UE, Făgărașul a primit 45.000.000 RON, nerambursabil, doar pentru Planul de Mobilitate.
  „Transparența” pe care o clama primarul Sucaciu nu lasă nici o explicație plauzibilă de ce e necesară îndatorarea populației Făgărașului din bancă.
   Doar banii de cofinanțare ar fi trebuit alocati din bugetul local și atât. Atragem atenția că primarul Sucaciu se împrumută bancar în numele Făgărașului, dar ratele se vor plăti pentru următorii mulți ani. Nu credem că asta își doresc făgărășenii.
    În plus, împrumutul de 5 mil. de euro era inițial (declarativ) destinat ocolitoarei. Or acești bani au fost epuizați deja pe alte lucruri.
   PNL se delimitează de aceste practici nesănătoase care aruncă de fapt o perdea de fum în ochii oamenilor peste așa zisa bună administrare.
   Cu astfel de împrumuturi oricine poate face orice. Nu trebuie să ajungi primar pentru asta. Rambursarea însă e o responsabilitate care cade greu pe umerii tuturor cetățenilor Făgărașului. Aceasta nu considerăm că e o bună administrație. E una care nu face bine pe termen mediu și lung, ci doar pentru capitalul de imagine de moment si față de oameni creduli“.
(Echipa PNL)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here