Elena Ramona Poplahov din Victoria are   32 de ani, dar viaţa i  s-a derulat, în majoritatea ei, pe patul de spital. Sindromul Marfan şi grave probleme la vasele de sânge şi în specal la aortă, este diagnosticul la care au ajuns medicii de specialitate din toate spitalele pe unde a poposit Elena Ramona.  Viaţa tinerei atârnă de un fir de aţă, doar  intervenţiile chirurgicale îi mai pot adăuga zile în care ea să se bucure de viaţă.  A trecut déjà prin trei operaţii grele, dar medicii spun că nu sunt suficiente pentru a trăi. A operaţii ar fi iminente şi urgente.   În 2014, Monitorul de Făgăraş  a derulat o campanie de  mediatizare a cazului special al  Ramonei, iar tânăra a reuşit să strângă cei  9.000 de euro necesari acoperirii costului operaţiei  de înlocuire a aortei abdominale  şi a celei descendente. Tot atunci Monitorul de Făgăraş făcea cunoscut cazul singurei persoane din ţară cu pensia de un leu. Era Elena Ramona Poplahov. Acum tânăra are nevoie din nou de ajutorul nostru  pentru altă   intervenţie chirurgicală, suma necesară se  ridică la 20.000 de euro.

,,Nu vreau să mor aşa de tânără”

,,De 11 ani sunt în evidenţele medicilor de la Institutul Clinic de Urgenţe pentru Boli Cardiovasculare şi la Spitalul privat Monza din Bucureşti. Medicii mi-au recomandat de urgenţă  intervenţii chirurgicale. Nu am banii necesari să intru în sala de operaţie.   Aceste intervenţii chirurgicale îmi prelungesc viaţa şi eu asta îmi doresc.   Durerile sunt cumplite.   Nu vresu  să mor aşa de tînără, Dumnezeu va decide când voi muri, dar eu  voi lupta în continuare să trăiesc cât mai mult” spune Elena Ramona Poplahov. Tânăra nu dispune de banii necesari operației,  venitul ei lunar fiind  format din pensia de handicap   şi  pensia de boală. Nici părinții ei nu o pot ajuta foarte mult întrucât veniturile lor lunare sunt modeste.

,,M-am născut cu sindrom Marfon”

Elena Ramona a aflat de boala de care suferă,  sindromul Marfan şi   disecţia aortei, abia în anul 2012, la un control efectuat la un cabinet medical din Făgăraş. Atunci a aflat că s-a născut cu aceste boli.   ,, Am avut dureri insuportabile de gât şi nu mai puteam înghiţi. Am ajuns la un cabinet particular din Făgăraş, unde am fost diagnosticată cu sindromul Marfon şi disecţie de aortă.  Medicul de aici  m-a trimis de urgenţă la Spitalul Municipal Făgăraş, unde mi s-au făcut investigaţii. Am fost transferată de urgenţă la Spitalul Judeţean Braşov, iar de aici  la Bucureşti, la Institutul Clinic de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Fundeni, unde medicii erau pregătiţi  în sala de operaţie pentru cazul meu. În 21 noiembrie 2012  m-au operat, iar medicii  mi-au salvat viaţa. 8 ore a durat intervenţia chirurgicală pentru  înlocuirea unei părţi din aorta ascendentă şi valva mitrală. După trei zile din nou am ajuns pe masa de  operaţie pentru că au intervenit complicaţii. În 26 octombrie 2014, am suferit o nouă intervenţie chirurgicală, de această dată  la clinica privată Monza din Bucureşti, unde mi-au fost înlocuite  aorta abdominală şi cea descendentă” a spus Elena Ramona. De atunci, Ramona este tot prin spitale.

 Donații pentru Ramona

,,Sunt mereu printre noi oameni care au nevoie de ajutor, de sprijinul comunității, al oamenilor buni și inimoși, pentru că trec prin situații grele, cărora nu le pot face față singuri. Un astfel de om este Poplahov Elena-Ramona o tânără din orașul nostru care, la numai 32 de ani, se confruntă cu o afecțiune gravă, care îi amenință viața. Are nevoie de o operație pe care o poate face doar în Germania și pentru care mai are nevoie de 20.000 de euro.Vin către voi cu o invitație, precum și cu un apel la compasiunea voastră. Sâmbătă aceasta, de la ora 18:00, primim cu toții în dar un spectacol de dans contemporan, oferit de Mario Dance Atelier. Spectacolul va avea loc la Casa de Cultură, iar intrarea este liberă. Vă invit cu drag la spectacol, iar aceia dintre voi care doriți să donați pentru Ramona, o veți putea face acolo. Orice sumă este binevenită.Eu voi propune și în Consiliul Local să îi acordăm un ajutor, la rectificarea bugetară, dar nu vom putea acoperi decât o mică parte din suma necesară. Cred că este important să îi sprijinim, după posibilitățile fiecăruia dintre noi, pe semenii noștri care sunt greu încercați“ spune primarul din Victoria, Camelia Bertea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here