Adrian, fiul lui Iulian Vlad, șeful Securității comuniste, a lucrat în cadrul Guvernului României, în funcția de consilier superior, între 2003 și 2020.
Iulian Vlad a avut gradul de general și a ocupat funcțiile de ministru secretar de stat la Ministerul de Interne și de șef al Departamentului Securității Statului, în fruntea Securității stând între octombrie 1987 și decembrie 1989. În ultima zi a lui 1989, Iulian Vlad a fost arestat și condamnat la 25 de ani de închisoare, fiind acuzat că a avut un rol major în reprimarea manifestațiilor de la Timișoara și București, organizate înaintea căderii regimului lui Nicolae Ceaușescu.
Iulian Vlad a fost eliberat, însă, pe 31 decembrie 1993, după ce stătuse doar patru ani de închisoare, și a dus o viață discretă până la decesul său, survenit pe 30 septembrie 2017, la vârsta de 86 de ani.
Fostul șef al Securității comuniste a avut un fiu, Adrian Vlad, care a fost director al Rezervelor de Stat între 2001 și 2003. La finalul lui 2003, fiul lui Iulian Vlad, care este de profesie geofizician, a fost numit consilier superior la Corpul de Control al Prim-Ministrului. La acel moment, premier al României era Adrian Năstase. În ciuda faptului că, ulterior, la putere au venit și alte partide, Adrian Vlad a rămas în funcția din cadrul Guvernului. El a fost eliberat din funcție de-abia pe 10 septembrie 2020, atunci când a ieșit la pensie, acumulând o carieră de aproape 17 ani în Guvern. Ultima declarație de avere a fost completată de Adrian Vlad pe 1 septembrie 2020, conform datelor consultate de FANATIK, aceasta fiind depusă tot în calitate de consilier superior la Corpul de Control al Prim-Ministrului care, la acel moment, era Ludovic Orban. Conform declarației de avere a soției sale, Adrian Vlad a încasat o pensie anuală în valoare de 64.800 lei, adică 5.400 lei pe lună.
Încă o dovadă că România a fost și este condusă de foști securiști, care și-au introdus progeniturile în toate structurile statului. Ba mai mult, aceștia beneficiază de pensii speciale plătite exact de către cetățenii care au fost anchetați, torturați și care au avut de suferit de pe urma acestei mașinării comuniste numită Securitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here