FOTO G4Media

Procurorii sibieni confirmă oficial că s-au identificat cei trei bărbați care l-ar fi ucis pe omul de afaceri de sibian Adrian Kreiner.

”S-a reusit identificarea celor 3 autori ai crimei de pe str. Moldoveanu. Sunt 3 bărbați din județul Dolj. Până în prezent, niciunul dintre ei nu a fost reținut. Este posibil să fi părăsit țara.

S-a făcut percheziție în Dumbrăvița jud. Timiș aseară și în cursul nopții la domiciliul unui bărbat care acum se află în custodia poliției. Este suspectat că a ajutat autorii cu găzduire și transport.

Anchetatorii au căutat în apartamentul bărbatului probe ADN pe care le-ar putea compara cu cele găsite în vila omului de afaceri din Sibiu.

Se pare că, înainte de atac, agresorii ar fi stat ascunși mai multe zile într-o casă nelocuită, aflată vizavi de cea în care locuia omul de afaceri, timp în care au studiat obiceiurile familiei. Suspecții ar fi intrat în locuința milionarului prin garaj, după ce au traversat strada pe jos din casa nelocuită. Informația se bazează pe analiza imaginilor filmate de camerele de supraveghere din zonă.

Reamintim că un bărbat a fost reținut miercuri, în Timișoara, în dosarul crimei din Sibiu, în care omul de afaceri Adrian Kreiner a fost tâlhărit și ucis de trei bărbați.

Potrivit unor surse apropiate anchetei bărbatul reținut a fost cel care i-a dus în Sibiu pe cei trei bărbați care l-au omorât săptămâna trecută pe Adrian Kreiner.

Acesta este complice martor în acest caz și a făcut declarații care i-au ajutat pe procurori să-i identifice pe criminali pentru a primi o pedeapsă mai blândă din partea judecătorilor.

Bărbatul din Timiș ar fi încercat să intermedieze vânzarea ceasurilor furate de la omul de afaceri, conform surselor judiciare citate de Obrservator News.

Totul ar fi fost pregătit ca un simplu jaf, cei trei obișnuiau să aibă același mod de operare și în străinătate, acolo  unde acționau cel mai des.

Deși s-au vehiculat mai multe supoziții privind motivul pentru care cei trei ar fi intrat în casa de pe strada Moldoveanu , anchetatorii merg pe pista unui simplu jaf, ajutați fiind și de declarațiile martorului. Acesta ar fi trebuit să preia bunurile furate și să încerce să le vândă pe piața neagră.

Fapta, la care ar fi participat trei indivizi, a avut loc în 6 noiembrie. Aceştia purtau cagule, potrivit imaginilor de pe camerele de supraveghere din Sibiu. Anchetatorii sunt convinși că cei trei sunt deja plecați din țară și se va începe urmărirea lor internațională.

Vom reveni cu un comunicat de presă în cursul zilei de astăzi după ce procurorul de caz va decide măsurile ce urmează a fi luate”, a declarat prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Mihaela Ruginosu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here