FOTO G4Media

Bărbatul reținut de polițiști în cazul omului de afaceri din Sibiu ucis nu a fost implicat în crimă, conform informațiilor G4Media. Martorul cheie l-ar fi indicat greșit.

UPDATE Comunicatul IPJ Sibiu:

În continuarea activităților specifice desfășurate de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, în seara zilei de 16 noiembrie a.c., în baza unui mandat de aducere, un bărbat din județul Dolj a fost condus la sediul I.P.J. Sibiu.

Cu privire la acest bărbat existau date și indicii rezonabile că ar fi unul dintre cei 3 suspecți de comiterea infracțiunilor de omor și tâlhărie calificată săvârșite în data de 6 noiembrie a.c., în municipiul Sibiu, acesta fiind indicat inclusiv de către mai mulți martori din dosar.

Din verificările efectuate până la această dată, precum și în urma audierii persoanei conduse la sediul I.P.J. Sibiu, nu au rezultat probe indubitabile pentru a putea fi luată o măsură preventivă față de acesta.

Continuăm cercetările în vederea coroborării tuturor probelor pentru a lămuri cu exactitate situația de fapt și natura implicării acestuia în comiterea faptei de pe raza municipiului Sibiu.

Cercetările în acest dosar continuă.

Context

Unul dintre bărbații suspecți de uciderea omului de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu a fost prins, joi, potrivit surselor G4Media.

Acesta ar fi fost prins în județul Dolj, în comuna Valea Stanciului.

Mai devreme, bărbatul din Timiș care i-ar fi ajutat pe cei trei suspecți de uciderea omului de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu a fost reținut, potrivit surselor G4Media.ro.

Prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Mihaela Ruginosu, a precizat miercuri că a fost efectuată o percheziție în Dumbrăvița, jud. Timiș, la domiciliul unui bărbat suspectat că a ajutat autorii cu găzduire și transport.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, bărbatul reținut a fost cel care i-a dus în Sibiu pe cei trei bărbați care l-au omorât săptămâna trecută pe Adrian Kreiner. Acesta a făcut declarații care i-au ajutat pe procurori să-i identifice pe criminali, pentru a primi o pedeapsă mai blândă din partea judecătorilor.

Procurorii sibieni au confirmat oficial că au fost identificați cei trei bărbați care l-ar fi ucis pe omul de afaceri de sibian Adrian Kreiner. Cei trei sunt din județul Dolj și este posibil să fi părăsit țara.

Filmul asasinatului

Potrivit Hotnews, procurorii și polițiștii au prezentat joi seară filmul asasinării omului de afaceri din Sibiu Adrian Kreiner, detaliile fiind șocante. Bărbatul a fost găsit pe canapeaua din living, legat într-o poziţie de tortură, care genera o durere extremă. Fiica acestuia, găsită la etaj, a fost ameninţată de mai multe ori cu pistolul de către cei trei atacatori. Anchetatorii spun că au vizionat mii de ore de imagini de pe camerele de supraveghere din oraş.

Anchetatorii au prezentat, joi, date cu privire la ancheta care a dus la identificarea autorilor omorului, șeful Poliţiei Judeţene Sibiu, Tiberiu Ivancea, spunând, într-o conferinţă de presă, că ancheta a fost extrem de dificilă, scrie News.ro.

„Ne-am confruntat cu un eveniment deosebit de grav”, a afirmat Ivancea, precizând, însă, că acesta nu este definitoriu pentru municipiul Sibiu.

Şeful Poliţiei Sibiu a explicat că au fost vizionate imagini din peste 100 de locaţii, care au acoperit 10 kilometri pătraţi din municipiul Sibiu, dar şi din comuna alăturată Şelimbăr. De asemenea, poliţiştii au vizionat imagini din 67 de locaţii, care au cumulat peste 1.000 de ore de filmare.

Anchetatorii au explicat că au fost cinci suspecţi – patru bărbaţi şi o femeie care au plecat de la Dumbrăviţa, judeţul Timiş, cu o maşină pe care au lăsat-o la Deva. În municipiul Sibiu, au intrat cu o altă maşină. Femeia a închiriat un apartament pentru trei nopţi, apoi ea şi bărbatul au plecat din oraş, neluând parte la jaf şi la crimă.

Potrivit anchetatorilor, suspeţii au supravegheat casa victimei încă din noaptea de 4/5 noiembrie. Cei trei suspecţi au sărit gardul şi au urcat în podul unei locuinţe aflate peste drum de casa victimei , de unde au monitorizat locuinţa omului de afaceri.

„În 6.11.2023, la 2.23 de minute au părăsit podul, au forţat un element din gardul imobilului victimei şi au pătruns în curtea victimei, au deşurubat becurile din curte şi au intrat în garajul victimei”, a precizat procurorul de caz.

Potrivit acestuia, al treilea suspect a rămas în stradă şi a intrat în interior mult mai târziu.

Victima a fost găsită pe canapeaua din living. Fusese legată de mâini şi de picioare şi apoi pusă pe jos.

Poziţia în care a fost legat omul de afaceri este specifică unor proceduri de tortură, care generează o durere extremă, care ar fi trebuit să forţeze victima să ofere datele de acces la seif şi locaţia unde se află bunuri de valoare.

Fiica victimei, aflată la etaj, a fost şi ea ameninţată, cu un pistol, în repetate rănduri, cerându-i-se să spună combinaţia de la seif.

Suspecţii chiar au armat pistolul pentru a o determina să spună datele, iar discuţia cu ea a fost în limba engleză.

Anchetatorii au stabilit că niciunul dintre autori nu cunoştea victima, dar se ia în calcul faptul că au acţionat la pont, dar nu pentru a săvârşi o crimă. Nu există încă date despre cine a dat pontul, dar se presupune că este un cunoscut al omului de afaceri.

Anchetatorii au date că trei dintre suspecţi au plecat deja din ţară chiar din seara zilei în care a fost anunţat decesul victimei. Este posibil ca aceștia să fie în Germania sau în Belgia, ţări din care au revenit recent din România.

Atacatorii au plecat din casa victimei cu 16 ceasuri de lux în valoare de 200.000 de euro.

Omul de afaceri ucis avea 50 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here