La biblioteca Casei de Cultură din Victoria a avut loc, luni, 20 noiembrie a.c., începând cu ora 17.00, o nouă întâlnire a Clubului de Cult-Iubire.  Fiecare întâlnire organizată de prietenii Clubului de Cult-Iubire poartă câte un titlu sugestiv iar astfel de evenimente au loc în fiecare lună, cu o tematică diferită.

  • ,,Am intitulat întâlnirea din această seară ,,Rapsodii de toamnă”, pentru că suntem la finalul toamnei când se duc culorile acestui tablou minunat iar vremea devine capricioasă în așteptarea iernii. Această alternanță între lumină și întuneric creează niște nostalgii foarte frumoase care, puse pe muzică și poezie, transmit un mesaj aparte. Ne-am bucurat să-i avem din nou împreună pe prietenii noștri Titi Cîrstea cu grupul de copii Sirinx, Marius Lupu cu grupul de copii din cadrul Liceului Teoretic ,,I.C. Drăgușanu”,  pe colegii noștri din cadrul Colegiului Tehnic ,,Al. Bărbat”- Dorina Leluțiu, Rodica Mihaela Cățănaș, Bianca Streza, Raluca Lupu, Ștefan Botoran și elevii noștri împreună cu care am format un grup coral mixt din care fac parte profesori și elevi. Ne-am bucurat  de prezența copiilor de la C.S. PIN Victoria coordonați de o altă prietenă veche, Luminița Rusu.   Îi așteptăm pe elevii, părinții și iubitorii de muzică și poezie la o nouă întâlnire care va avea loc pe data de 13 decembrie” a spus Codrina Anghel, directoarea Colegiului Tehnic ,,Al. Bărbat” din Victoria și președinta Fundației Culturale ,,Negru Vodă”.

Evenimentul a fost organizat de Colegiul Tehnic ,,Al. Bărbat” din Victoria, Fundația Culturală ,,Negru Vodă”, Sirinx Music și Casa de Cultură din Victoria.

  • ,,Ne bucurăm foarte mult că am avut o serie de evenimente în ultima perioadă, și mai ales când văd elevi, tineri și părinți. Ușa noastră este mereu deschisă pentru astfel de evenimente iar pe cei care ne trec pragul îi considerăm nu doar colaboratorii, ci și prietenii noștri” a spus Corina Hoajă, directoarea Casei de Cultură din Victoria.

  • ,,Aceste evenimente trebuie promovate cât mai mult, pentru că elevii iau legătura cu marii noștri poeți- Eminescu, Bacovia, Macedonski, iar literatura se îmbină cu muzica într-un mod cât mai plăcut. A fost o seară foarte încărcată din punct de vedere emoțional  pentru care  mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi.  Am pus, împreună cu Codrina Anghel, bazele unui grup coral în cadrul școlii noastre, alcătuit din colegi profesori și elevi de care sunt foarte mândru. Am debutat astăzi pentru prima dată cu un colaj de piese îndrăgite din repertoriul românesc. Eu, personal, mă întorc încărcat de energie pozitivă de la astfel de întâlniri” a spus Ștefan Botoran, profesor în cadrul Colegiului Tehnic ,,Al. Bărbat” din Victoria.

  • ,,Scopul nostru este de a promova arta și muzica, în mod special, în rândul elevilor din școlile Țării Făgărașului iar întâlnirile lunare din cadrul Casei de Cultură Victoria reprezintă o ocazie de a repeta permanent pentru a participa la cât mai multe evenimente artistice, unele mai mici, altele de anvergură mai mare” a spus Titi Cîrstea, coordonatorul grupului de elevi și copii Sirinx.

Video

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here