Activiști din societatea civilă au anunțat luni lansarea Partidului pentru Natură, Oameni și Animale (NOA), potrivit unui comunicat de presă. Partidul NOA ”promovează respectul pentru orice formă de viață, empatia, corectitudinea și implicarea civică. Considerăm că preocuparea și respectul pentru Natură, Oameni și Animale sunt obligatorii în orice societate civilizată”, se arată în comunicat.

Partidul este condus de Lucian Rad ca președinte interimar.

Astăzi este un moment mult așteptat de toți cei care vor o Românie mai bună și mai civilizată, o Românie prietenoasă cu natura, oamenii și animale. A venit momentul să fiți auziți și reprezentați! Nu avem timp de pierdut! Natura este în colaps, oamenii din toate categoriile sociale au nevoie de sprijin din partea politicienilor, iar animalele trebuie să ajungă în poziția de a fi respectate și a li se recunoaște drepturile. Pentru noi este o continuare firească a activității civice și de voluntariat realizate până acum și suntem deosebit de încrezători că NOA îi va inspira pe toți cei care împărtășesc valorile noastre, să se alăture mișcării NOA și să candideze alături de noi” a comunicat Lucian Rad.

Lucian Rad a fost consilier județean USR la Brașov, dar a demisionat în luna august și din  USR, și din Consiliul Județean, nemulțumit de faptul că proiectele sale privind protecția animalelor nu au fost susținute politic. Fostul consilier este cunoscut drept un activist important pentru drepturile animalelor în România.

NOA urmărește să îmbunătățească politicile publice și legislația privind natura, oamenii și animalele, se mai arată în comunicat. Următorii pași ai partidului NOA vor fi dezvoltarea filialelor și a listelor de membri candidați, în cât mai multe județe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here