Patru turiști au apelat duminică, 19 noiembrie a.c., la seviciile Salvamont după ce s-au rătăcit în zona Vârfului Negoiu din Munții Făgăraș. Salvamontiștii au avut nevoie de 8 ore de marș prin zăpadă și viscol pentru a ajunge la grupul de turiști.

  • ,,Patrula de serviciu de la Cota 2000 Transfăgărășan împreună cu salvatori montani alarmați de acasă au plecat în căutarea turiștilor. În jurul orei 4,30 aceștia au fost găsiți și cu toții se îndreaptă spre mașini pentru a fi preluați. În misiunea de recuperare a patru turiști care chiar și pe Cod Portocaliu și-au asumat să meargă pe Negoiu și apoi bineînțeles că au ratat o potecă. Au început să aibă probleme cu frigul, așa că aseară, pe la 11.00, au sunat pentru ajutor. Colegii au ajuns la ei la ora 4.30 și de atunci a început evacuarea.   Toți sunt în siguranță și victimele, și salvatorii! Cu toții, victime și salvatori au ajuns în drumul forestier Topolog, de unde urmează să fie preluați auto. Turiștii sunt foarte obosiți, dar cu stare generală bună.”  Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș.

La intervenție au participat salvamontiștii patrulei de serviciu de la Cota 2000 Transfăgărășan, (jud. Argeș) împreună cu salvatori montani alarmați de acasă.

VIDEO: Salvamont Argeș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here