Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost dat în urmărire, oficial, de către poliție. Cherecheș a fost condamnat definitiv, vineri, la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Poliţiștii îl caută pe Cătălin Cherecheș pentru a-l duce în arest.

  • Astăzi, 24 noiembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş au primit de la instanţa competentă un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, emis pe numele unui bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Astfel, poliţiştii efectuează verificări, în vederea depistării bărbatului” a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Ionela Cosma.

În cursul dimineţii de vineri, poliţiştii prezenţi la locuinţa primarului, care au sărit gardul pentru a ajunge în casă, nu l-au găsit pe acesta. Curtea de Apel Cluj a respins apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară, respectiv a fost mărită de la 4 la 5 ani perioada în care Cherecheş are mai multe interdicţii (să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here