Fotografia este făcută după ce Cherecheș a fost capturat. (sursa: G4Media)

Dat în urmărire generală, primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș a fost prins, în seara de 28 noiembrie 2023, în Augsburg, Germania.

Potrivit informațiilor G4Media, Chereches a fost prins în zona gării din Augsburg, în timp ce încerca să fugă din Germania
El era cu o mătușă cu care s-a deplasat cu mașina la gară, cu o viteză excesivă de 200 de km la oră.

Când au ajuns la gară au încercat să scape de mașină și eventual să ia un taxi, moment în care a fost prins de polițiștii bavarezi și de BKA.

„În urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional. Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română”, se precizează într-o informare a polițiștilor.

Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară.

Ministrul de Interne al României, Cătălin Predoiu a transmis „mulţumiri și felicitări poliţiştilor şi partenerilor instituţionali interni și externi, români și germani, care au cooperat direct şi permanent pentru capturarea condamnatului penal Cherecheș Cătălin.”

„De asemenea, mulţumesc poliţiştilor maghiari, austrieci şi italieni împreună cu care s-a cooperat şi lucrat pe parcursul acestei operaţiuni poliţieneşti internaţionale. Nu în ultimul rând, mulţumesc jurnaliştilor care au înţeles în aceste zile că trebuie să limităm comunicarea pe acest caz, pentru a proteja operaţiunea de localizare şi capturare”, mai transmite Predoiu.

Reamintim primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat definitiv, la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Totodată, Curtea de Apel Cluj i-a majorat de la 4 la 5 ani pedeapsa complementară de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia de primar.

Instanța a dispus și menținerea sechestrului asigurător asupra unui autoturism marca Porsche Cayenne, a unui teren intravilan în suprafaţă de 74 mp şi a terenului intravilan în cotă de 9/788 parte aferentă parcării, până la concurenţa sumei de 65.000 lei şi 5.000 euro, cu privire la care s-a dispus confiscarea specială. Dispune ca sechestrul asigurător să garanteze şi executarea cheltuielilor judiciare în cuantum de 57.000 lei (aferente fazelor de urmărire penală, judecata în primă instanţă şi judecata în apel).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here