El este Max,  fiul celui mai frumos Mastiff Tibetan din lume. Deși are doar 10 luni are deja un premiu de excelență la categoria lui, Junior. Max este al unui făgărășean iubitor de animale. Adrian Kalu Băluț vrea ca Max să ajungă campion mondial exact ca și Boss Phantom, tatăl lui, care s-a născut şi trăieşte la Târgu Mureş, în canisa “Lion Dog Guard”, aparţinând unui multiplu campion în Ju-Jitsu-Full Contact, Tudor Sălăgean.  Privindu-l nu ai cum să nu-l îndrăgești pe Max și să încerci să-l mângâi.

  • ,,Max a participat la primul lui concurs de Mastiff Tibetan și a fost premiat. Fratele geamăn al lui Max este deja campion european. Întreținerea lor este specială, necesită atenție multă, este foarte important mediul unde îl crești. Max primește  doar hrană de calitate,  80%, oase de vită, îi fac tratamente cu nutrienți pentru blană și oase. Mă costă întreținerea peste 1500 lei/lună. Mă bucur că fiul celui mai frumos și celui mai premiat  câine din lume se află la Făgăraș, vorbim de Boss Phentom. La primul concurs de club de Mastiff Tibetan, care s-a desfășurat în luna trecută, Max a obținut un excelent  loc I la clasa juniori“ a spus Adrian Băluț.

Max se pregătește pentru campionatele mondiale

Max are parte de o atenție specială, dar și de o îngrijire pe măsura rasei din care face parte.

  • ,,Are carnet de sănătate, este microcipat, îi fac tratamentele necesare, are țarcul lui, ne plimbăm mult. Mă pregătesc pentru a participa cu Max la campionatele europene care se vor organiza în Cehia, dar și pentru mondialele de la Milano. Cu un Mastiff tibetan faci bani, dar și satisfacție. Un pui poate ajunge și la 5000 euro“ spune Adrian Băluț, stăpânul lui Max.

Boss, cel mai titrat Mastiff Tibetan din lume

Cel mai frumos Mastiff Tibetan din lume, Boss Phantom, care s-a născut şi trăieşte la Târgu Mureş, în canisa “Lion Dog Guard”, aparţine lui Tudor Sălăgean. În interviurile pe care le-a acordat, Tudor Sălăgean a prezentat povestea lui Boss.  

  •   ,,Am fost înRusia să îl achiziţionez pe Baron Thor, tatăl lui Boss. Am plătit pentru el o sumă destul de mare. Apoi, printr-un om de afaceri din Botoşani, am adus-o pe Cora, mama lui Boss, şi o soră de-a ei, Sindy. Am făcut o canisă, am participat la expoziţii. Baron Thor este vicecampion mondial la Milano, Cora nu a fost la mondiale, doar în expoziţii naţionale şi internaţionale, dar are peste 60 de expoziţii câştigate. Am decis ca primul mascul de la Cora să îl ţin eu, a fost un singur mascul şi l-am ţinut. Aşa s-a născut Boss Phantom. Cu ajutorul lui Dumnezeu, că altfel nu se poate, am ajuns să am câinele cel mai titrat din lume. Am avut cumpărători, unul, când era căţel, am primit 10.000 de euro şi nu am vrut să îl dau, în toamnă am primit câteva sute de mii de euro, în Malaezia, şi nu l-am dat. Face parte din familie, iubeşte copiii, fetiţa şi băiatul, se joacă cu ei, ar face orice pentru familie. Nu pot să mă despart de el la câtă bucurie ne-a adus!”, a explicat Sălăgean în inetrviurile acordate în presă.

Istoria rasei Mastiff tibetan

Mastifful tibetan este considerat una dintre cele mai vechi și mai misterioase rase de câini. Își are originea în zona din jurul Tibetului, un loc muntos și foarte nefavorabil. În antichitate, Mastiffii, prin natura lor agresivă, erau legați la intrarea într-un cort pentru ca acesta să-și păzească stăpânii de pericole.  Are un puternic instinct de apărare,  își apără proprietarul, împotriva oricărui intrus. Primele referiri la această rasă de câine datează dinaintea erei noastre. Acest tip de câine a fost descris de Aristotel în anii din jurul anului 384 î.Hr. și apoi, deja în secolul al XIII-lea, de către Marco Polo. Mastiffii tibetani au ajuns în Europa abia la mijlocul secolului al XIX-lea. Câinii Mastiff Tibetan   sunt puternici, atletici și agili. Sunt cunoscuți și sub denumirea de “Western Tibetan Mastiff” și “Câinele Dragon” și, în ciuda faptului că fac parte din categoria de rase de câini mari, patrupezii sunt iubitori, protectori și loiali stăpânului. Mastifful este unul dintre cei mai frumoși câini datorită înfățișării sale deosebite.   Mastiff Tibetan este un câine curajos, dar și impunător și uneori prea încăpățânat, dacă nu este dresat încă de la o vârstă fragedă. De mic,  Mastifful tibetan necesită o abordare și o îngrijire corespunzătoare, motiv pentru care creșterea unui Mastiff tibetan nu este cel mai ușor lucru de făcut. Mastifful tibetan este o rasă care câștigă popularitate și publicitate și datorită prețului său.  Disponibilitatea unui astfel de cățel nu este foarte mare, oamenii așteptând chiar și câțiva ani la coadă pentru un Mastiff.  Cel mai scump Mastiff tibetan roșu a fost vândut pentru aproximativ 8 milioane de lei.  În medie, prețul pentru un cățeluș de Mastiff tibetan este cuprins între 6.000 și 8.000 de lire sterline.  (Lucia BAKI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here