FOTO: digi24.ro

30 comentarii Distribuie Vremea va oscila în următoarele două săptămâni, la început cu temperaturi apropiate de cele normale pentru perioada din calendar, după care mai scăzute. În același timp, sunt așteptate precipitații în majoritatea regiunilor, au anunțat meteorologii, care au emis prognoza pentru intervalul 4-17 decembrie.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va crește de la finele acestei săptămâni, în toate regiunile țării, iar în multe zone, temperaturile maxime nu vor mai depăși 4 grade Celsius. În zona montană se vor înregistra chiar și -14 grade Celsius.

În Transilvania, în prima parte a intervalului, regimul termic va fi caracterizat de alternanţe importante între zile, cu maxime de 2-4 grade, mai ridicate în jurul datei de 6 decembrie (5-7 grade) şi minime de la -8 la -3 grade, mediat regional, mai ridicate în special în jurul datelor de 7 şi 8 decembrie (între -1 şi 1 grad).

Pentru cea de-a doua parte a intervalului se estimează o evoluţie mai constantă a temperaturilor, cu maxime uşor pozitive şi minime nocturne negative. Probabilitatea de precipitaţii va creşte începând cu data de 7 decembrie şi se va menţine ridicată până la sfârşitul intervalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here