Fenomen relativ recent apărut, cu multe elemente destul de dificil de înțeles pentru publicul larg, moneda virtuală cunoscută la modul generic drept criptomonedă reprezintă o sursă inepuizabilă de discuții și dezbateri în întreaga lume. Există nu doar taberele clasice, pro și contra, care dispută cu argumente și exemple fiecare element legal, moral sau de orice altă natură, dar chiar și la nivel politic sau social sunt permanente discuții referitoare la acest subiect.

Totuși, atunci când vorbim despre acest subiect, toată lumea se gândește, din prima secundă, la următorul lucru: oare poate reprezenta aceasta o metodă de îmbogățire rapidă sau sigură pentru mine, pentru oricine? Răspunsul cu siguranță nu este ușor de dat, pentru că nu vorbim despre pariuri live sau alte forme similare și foarte cunoscute de a investi anumite sume pentru un profit rapid.

Pentru majoritatea oamenilor acest capitol este extrem de complicat și greu de înțeles, cu foarte multe aspecte de lămurit, din sfera economică, sfera de informatică și nu numai.

Prin urmare, ne propunem să vă aducem puțină lumină și să explicăm în rândurile următoare elementele importante care ilustrează atât riscurile, cât și recompensele pe care un doritor le poate testa intrând în această vastă și atractivă lume a criptomonedelor.

Unsplash

Ce reprezintă de fapt criptomonedele și de ce sunt importante pentru noi toți

Pentru cei care încă nu sunt foarte lămuriți cu acest subiect, vom prezenta foarte succint situația din punct de vedere al criptomonedelor și importanța pe care au câștigat-o în ultimii ani.

Acestea reprezintă un mod de a face tranzacții de monede digitale,  sau de alte active similare, fără a implica și alte entități specifice, anume băncile. Ca să dăm unul dintre cele mai cunoscute exemple, amintim ca prima criptomonedă apărută a fost Bitcoin și care este acum într-o companie vastă de multe alte criptomonede.

Desigur, mulți dintre oamenii care au deja ceva cunoștințe în acest domeniu vă pot sfătui care dintre criptomonede ar fi mai potrivită pentru investiții la moment dat. Dar, sa nu uităm, pentru un asemenea domeniu, volatilitatea este foarte mare și lucrurile se pot schimba extrem de rapid de la o zi la alta.

În plus, datorită faptului că nu există terți implicați, procesele se desfășoară cu o viteză mult mai amețitoare decât în tranzacțiile obișnuite, clasice. Practic, aici vorbim deopotrivă de un avantaj dar și de un risc de pariere pe această piață a criptomonedelor. Factorii care duc la o mobilitate extrem de ridicată sunt numeroși și greu de controlat, în special pentru cei care decid să intre în acest domeniu extrem de complex.

Unsplash

Care sunt riscurile principale și, desigur, recompensele pe care pariul pe criptomonede vi le poate aduce?

Cu siguranță nu putem prezenta aici un ghid exhaustiv în acest domeniu extrem de complex și în permanentă schimbare. Totuși, vă putem pune la dispoziție câteva idei generale, urmând ca pe viitor să completăm aceste aspecte de bază cu noutățile apărute.

Pe scurt, aceia dintre investitori care doresc să parieze pe anumite criptomonede, în detrimentul altor forme de investiții, de tip acțiuni, de exemplu, trebuie să fie conștienți atât de riscurile pierderii rapide a fondurilor puse la bătaie, cât și de posibilitatea ca recompense peste așteptări să le ofere o îmbunătățire rapidă a portofoliului. Lucrurile sunt aici foarte fluide, domeniul fiind încă tânăr și expus multor factori extrem de importanți pentru rezultatele care apar la final de zi.

Desigur, orice investitor trebuie să își asume riscurile aferente în momentul în care intră pe o piață care nu este încă funcțională într-un cadru standardizat. Dar există și reversul medaliei, ca să spunem așa, un aspect ilustrativ la orice început de drum, șansa de a te plia pe cea mai bună alegere în pariul tău și de ”a da lovitura” cum se spune, fără prea mult efort.

Alegerea fiecăruia va depinde de inspirația de moment și de încrederea pe care o are în propria experiență de pariere pe piețe care ar putea deveni un pol de putere în zona financiară!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here