FOTO: G4Media

Andrei Baciu, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a ajuns luni dimineață la sediul DNA, în dosarul vaccinurilor anti-COVID-19. Cu puțin timp înainnte, Andrei Baciu și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, printr-o postare pe Facebook. „Am încredere deplină în actul de justiție, convins fiind că adevărul și dreptatea vor prevala”, a scris Baciu pe Facebook. Ajuns la DNA, Baciu le-a spus jurnaliștilor: „Nu am altceva de declarat decât ce am comunicat azi”.

Postarea integrală de pe Facebook: 

„Astăzi mă adresez vouă cu sufletul deschis și cu credința nestrămutată în valorile onoarei și integrității.

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, am luat decizia de a-mi înainta demisia de onoare din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Aleg să îmi înaintez demisia de onoare datorită angajamentului meu față de principiile etice și morale în care cred și pe care le-am susținut întotdeauna, și nu dintr-o obligație legală.

De-a lungul a nouă ani de când m-am întors în România și în special în ultimii patru ani, în rolurile pe care le-am avut în timpul crizelor globale pe care România le-a traversat, am acționat cu un respect neclintit pentru legislație, instituții și cetățeni. Medic fiind, am pus mereu pe primul loc binele pacienților.

Am încredere deplină în actul de justiție, convins fiind că adevărul și dreptatea vor prevala.

Vă mulțumesc și vă sunt recunoscător tuturor pentru încrederea și susținerea pe care mi le arătați.”

Andrei Baciu a fost numit la conducerea CNAS în august 2023. Fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu (PNL) a fost vicepreşedinte al Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) şi ulterior a preluat interimar preşedinţia acestui organism după eliberarea din funcţie a coordonatorului Valeriu Gheorghiţă.

În scandalul achiziţiilor de vaccinuri anti-COVID sunt urmăriţi penal fostul premier Florin Cîţu şi foştii miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here